LOGBOEK Albatros 21 “Crème Boehlee” Vaarseizoen 2013

(links en letterype op smartphone werken niet helemaal goed)

Zondag 13 januari 2013 Nieuwjaar receptie Albatros

Het was erg gezellig, leuk georganiseerd door Arjan de Lange. Leuk om alvast weer even met het varen bezig te zijn. Met Geert Janssen en zijn vrouw gesproken. We hadden elkaar al eens eerder gezien op de jachtwerf. Gezellig met Arjan en zijn vrouw een wijntje gedronken.  

 

Januari - februari 2013

Al een tijdje uitgekeken naar een boot te huren. Maar allemaal van die oude schuiten van jaren ’70, ziet er vaak niet uit, ga ik niet mee varen, wie weet hoe muf en vies die boten zijn. Totdat ik een prachtig jacht vond, de Thomasz Tristan 12 meter prachtig en om te huren betaalbaar. Maar om aan te schaffen kost zo’n boot kost al gauw € 350.000,=. Vindt Corrie het ook leuk om hier mee te varen, of geeft het alleen maar stress. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken, in de week van 13 mei een midweek geboekt. Teleurstelling de Tristan was al geboekt. Kroon Yacht uit Sneek waren nog bezig zo’n zelfde jacht aan te schaffen voor de verhuur. Hoorde maar niks en alles voor een midweek was al volgeboekt. In de zomer kan je alleen maar een hele week huren. Dat kost dan al gauw tussen de 1400 en 1800 Euros, wel een beetje veel. Als je niet weet of je het leuk vindt om met zo’n kanjer van een jacht te varen. We hebben wel voor een halve dag een schipper die ons wegwijs kan maken. We hebben nu op twee paarden gewed. Want de Tristan is nog niet aangeschaft, dus hebben we een van de twee schepen gehuurd. De Emelia 1220, is nog iets groter en voornamelijk hoger 4,5m ongelofelijk groot lijkt mij dat. Lees verder het verslag van onze vaarvakantie met de Emilia.

Spannend welk jacht we ter beschikking krijgen. Lees verder het verslag van onze vaarvakantie met de Emilia.

Hieronder foto’s van het  jacht dat we jammer genoeg niet huurden de Tomasz Tristan 40.

 

       

Thomasz Tristan 40 Prince *****VIP

 

 

Sloepentocht met Rens en Oscar?

Ik had met Rens van Oscar op de sloepentocht van de personeel feestje van de Leeuw gesproken over een tocht maken met de sloep. Nu gaan we met hemelvaart met een groep sloepen richting Loosdrecht en nemen een Hotelletje. Lijkt mij geweldig om te doen, mits het mooi weer is. Lijkt mij geweldig om te doen, mits het mooi weer is. Maar het ging niet door ook vanwege het achteraf slechte weer. Wat een slecht voorjaar ongelofelijk.

 

Maart 2013

Stuurwiel wil ik met een twee componenten krasvaste lak van IJssel Coatings behandelen een speciale transparante bootlak Double Coat dubbel UV. Half maart 2013 maar een keer aan begonnen. Het blijft maar vriezen. Te koud om in de schuur te gaan lakken, moet minstens 10°C zijn, nou het blijft twee weken lang om het vriespunt tot begin april!!! Dan maar op zolder. Moet vijf maal behandeld worden! Eerste keer veel te dik aangebracht bijna 3 uur aan het schuren geweest om de druipers eraf te krijgen. Als ik de documentatie blad eerst had gelezen, moet je eerst een voorbehandelen met één laag Variopox Injectiehars en geschuurd met korrel P120-180. De lak is erg stroperig. Je moet het schaars aanbrengen en dan vloeit het fantastisch. Wat een gedoe zo’n klassiek stuur met al die tierlantijnen. Mijn vingers zijn helemaal door van het schuren. Elke volgend behandeling schuren met een fijnere korrel schuurpapier P240-320-360-400. Ik denk dat ik maar hooguit 3 maal ga lakken of als ie mooi is stop ik. Je ziet wel dat je meerdere lagen aan moet brengen het wordt steeds veel mooier. Uiteindelijk toch 5x gelakt. De laatste keer heel zorgvuldig geschuurd. Toch na heel precies gelakt toch nog druipers op de buitenkant, dat voelt niet lekker. Nu alleen de plekken geschuurd die niet mooi waren en ja 5½ gelakt. Ziet er wel gaaf uit. Alleen bij het in elkaar zetten van de onderdelen moest er geweld aan te pas komen. De lak zat er tussen. Met hamer erin geslagen, dat had ik niet moeten doen. Door die kracht kwamen de houtverbindingen los weer opnieuw schuren en lakken.

 

6 april 2013

Nog steeds erg koud. Max 8°C  wordt het. Corrie zit nog steeds in Gambia. Misschien volgend weekend de boot ophalen.

 

1e dag woensdag 17 april 2013 (940,2uur)

Vandaag de sloep weer opgehaald. Stootwillen weer aan het steiger bevestigd. Lopend met stuurwiel naar de jachtwerf. Wel commentaar onderweg; “je stuur heb je al, nu de boot nog”.

Stuurwiel gemonteerd en varen maar. Toch weer wennen hoor. Alles weer van zolder gehaald, de nieuwe kussens weer in de boot geplaatst mooi hoor, die nieuwe kussens. De Crème Boehlee ziet er prima uit, goed geconserveerd door Jachtwerf Albatros tijdens de winterslaap.

Nu het mooie weer nog.

 

Friesland vaarvakantie 13 t/m 17 mei 2013

Het jacht Thomasz Tristan 40 Prince is het niet geworden. Het is de Emilia, wat een groot en indrukwekkend mooi schip. Geluk bij een ongeluk,  kwam mijn dochter Monique en einde van de week haar vriendin en zoontje Guy ook meevaren, dan is de Tristan wel een beetje aan de kleine kant, nu hebben we twee afzonderlijke slaaphutten.

 

Noblesse 1220 Emilia

De Emilia is 12,20m lang en 4,5m hoog en 3,85m breed!!

 

 

Intérieur Emilia

1e dag maandag 13 mei 2013

Het is dan eindelijk zover. Alles ingepakt auto helemaal afgeladen, want ook beddengoed moesten we meenemen, tenminste hoefde niet maar kost anders € 120,=. Het is somber en koud weer het zag er niet goed uit de komende week. Ruimschoots op tijd kwamen we in Sneek aan.  We werden vriendelijk ontvangen op de prachtige moderne jachtwerf Kroon Yacht Charter. http://www.kroon-yacht.nl/

Corrie zei gelijk dat is toch niet onze boot? Ja hoor, kijk maar de Emilia, Corrie toch wel wat geschrokken hoe groot de boot er in werkelijkheid uitzag.

Eerst maar even wat lunchen in Sneek best wel een leuk stadje. Onze dochter Monique haar relatie was heel plotseling verbroken een hele klap. Het was beter als ze bij ons zou blijven, een weekje op de boot zou haar misschien wel goed doen.

Om even na tweeën was Monique al met haar eigen auto gekomen. De schipper, die ons een spoedcursus varen met zo’n groot jacht gaat geven, was al aanwezig. Ik vond het wel heel spannend wist niet wat mij allemaal te wachten zou staan. Een ding is zeker het is geen sloep. Eerst het leren vastknopen van de fenders en het losgooien van de landvasten. Aan de matrozen doorgeven dat de landvasten los kunnen, rekening houdende met de wind. Waar de wind vandaan komt landvasten het laatste los. Na het commando van de schipper “touw los” dient de matroos wanneer het touw echt los is te roepen “touw is los”. Het ritueel van touwen los lijkt overdreven maar is naderhand wel gebleken hoe belangrijk dit is. Het uit de box varen deed de Schipper zelf nog even, hierna was ik aan de beurt. Rechtdoor varen dat gaat wel.

Les 1; Bij kruisingen ruim van te voeren van het gas af en hand aan de gashendel tot voorbij de kruising. Het leek een beetje overdreven maar naderhand begrijp je wel waarom. Het jacht weegt 12 ton en krijg je niet zo maar tot stilstand je moet echt een stuk van te voren helemaal van het gas af, uit laten varen en dan vergis je je nog in de traagheid. Langzaam varen is bij manoeuvreren het allerbelangrijkste maar je denkt al gauw dat je langzaam vaart is dus dat je toch vaak nog veel te snel vaart, je moet echt gevoel krijgen met het schip, net als het remmen met een auto. Zelfs als je bijna vol gas achteruit vaart gebeurt er eigenlijk niks. Direct op de hoofdvaart is een betonning. Met een hoofdvaart en een jacht betonning leuk om dit te zien, ik heb het voor het vaarbewijs natuurlijk geleerd maar in de praktijk ziet het er toch anders uit. Stuurboord varen daar heeft hij zeer nadrukkelijk op gewezen twee meter uit de kant zodat er geen schepen je rechts kunnen passeren. Er worden ook boetes uitgedeeld van € 200,= als je je hier niet aanhoudt. Het is ook goed want wanneer je voldoende stuurboord houdt heb je voorrang ook op de beroepsvaart, je kan tenslotte niet anders.

Aanleggen dat was wel mooi. Het schip heeft een rechtse schroef, hetzelfde als mijn sloep, hier kan je mooi gebruik van maken. Ook belangrijk dat je altijd rekening houdt met de windrichting en hier ook gebruik van te maken. Zoveel mogelijk de kop in de wind houden bij bijzondere manoeuvres. Dus met rechtse schroef is het gemakkelijkste om aan te meren aan bakboord zijde. Onder 30° op de wal aanvaren schip vaart nauwelijks 3km/u, roer op 20° stuurboord, mooi te zien met zo’n roerstand meter. Boeg bijna tegen de wal schip stilleggen en dan voorruit varen. De achterkant wordt naar de wal geduwd. Raar om te zien dat je niet de kant op vaart, dit is ook wel logisch als het schip nog in voorwaartse beweging is met beetje gas gaat ie door. Wanneer je stil ligt met roer geheel om wordt alleen de achterkant opzij geduwd. Ook heb ik dit nu met mijn sloep ondervonden, werkt ook, alleen is de sloep niet zo zwaar maar het werkt wel. Zo zie je maar wat je zo al niet leert met het huren van een jacht. Het schip ligt bijna parallel aan de wal ongeveer een meter van de kant. Nu de boegschroef erbij paar seconden inschakelen en dan de hekschroef om en om, kom je netjes aan de kant. Echt gaaf om te zien. Wegvaren gaat op dezelfde wijze eerst weer met boeg- en hekschroef van de kant af, wanneer een meter uit de kant  roer 20° stuurboord en voorzichtig wegdraaien. Het schip reageert prachtig op het roer minste geringste gaat hij al om, prima voor elkaar. Nu varen we een slootje in van 15meter breedte, “hier gaan we draaien” zegt hij. Ik zei: “hier draai ik met mijn sloep nog niet eens”. Ook het draaien van het schip is uiterst eenvoudig als je maar weet hoe. De richting van wind is voor het draaien van belang ook bij het aanleggen, kop in de wind en bij het draaien gebruik maken van de wind. Bij nauwelijks wind is de draairichting van de schroef van belang. Schip stilleggen maar dan ook echt stilleggen, roer helemaal om naar links omdat je dan door de rechtse schroef het kortste draait. Stationair gas voorruit, schip gaat draaien de achterzijde van het schip wordt stuurboord weggeduwd, de boeg draait naar links het schip draait om zijn as. Wanneer schip niet meer om zin as draait zet je hem in zijn achteruit en niet aan het roer komen. Het schip draait weer verder om zijn as. Dit doe je net zo lang tot je gedraaid bent zonder boeg- of hekschroef. Mooi hè.

Een volgende oefening was het achteruit insteken van een smalle vaart. Dit keer met behulp van de boegschroef. Doordat je wanneer je achteruit vaart rekening moet houden met de schroefwerking, steeds moet corrigeren. Het schip vaart niet recht achteruit. Schip stilleggen roer recht laten staan in zijn achteruit stationair, bakboord uit varen, boegschroef naar stuurboord steeds kleine stootjes en ja hoor net zo’n mooie bocht achteruit de smalle vaart in gevaren.

Alles bij elkaar is het wel veel wat ik allemaal moest leren. Je haalt op het laatst zaken door elkaar. Een extra cursus zou een mogelijke tweede keer geen kwaad kunnen. (maar als het aan Corrie ligt wordt het geen tweede keer meer)

Terug in de haven weer achteruit in de box aanmeren, ja dat is nogal wat. Dit keer moest ik dit ook maar gelijk doen. Ook hier rekening houden met de wind links of rechtsom achteruit varen. Rekening houden dat de wind je helpt met indraaien. Later zag ik dat de schepen speciale uitstekende stalen randen bekleedt met RVS glijstrippen hebben, waarmee je gewoon voorzichtig natuurlijk tegen de meerpalen aan kunt varen als dat nodig is. Die stalen schepen zijn zo sterk daar gebeurt niks mee. Ook hier geldt hoe langzamer hoe beter je kan manoeuvreren. Met boeg en hekschroef toch wel erg makkelijk aanmeren. Ik vergat wel het vastleggen met de landvasten door de matrozen die moet je wel goed instrueren. Eerst weer vastleggen aan de kant waar de wind vandaan komt.

We zijn ’s avonds heerlijk uit eten geweest in Sneek in het restaurant “Het Vaticaan” op advies van El en Ruud van de Opticien vd Hurk aan de Hooigracht. Het was fantastisch lekker ze hadden niks te veel gezegd. Alleen hadden we niet veel trek door een heel verdrietige Monique.

Hier de Noblesse Cruiser in de haven van Kroon Yachts

2e dag dinsdag 14mei 2013

Heerlijk geslapen in het prachtige jacht voor de Jachtwerf Kroon, aangesloten op walstroom. Corrie heeft toch nog maar even van de prachtige douches van de jachtwerf gebruik gemaakt. Nu moet ik zelf gaan varen zonder hulp van de ervaren schipper. Wilde toch eerst de oefeningen die ik van hem geleerd had eerst nu zelf even proberen. Dat leek mij beter want wanneer je later in een haven wil aanleggen en dan nog eens moest proberen. Het ging best wel goed alleen vaar je steeds te snel met manoeuvreren, gek hè. Het zweet breekt je uit als je ziet dat je veel te snel op de kant afkomt. Ik had de route uitgezet van Kroon Yacht, maar onze schipper adviseerde niet de Heerenzijlbrug te nemen ivm stromingen en de brug is maar 7meter breed ed. Dus door de lange schutsluis Terhorne bij Sneek. Twee aparte sluizen voor heen en terug. Iedereen roept: “ja al die bruggen en sluizen”. Nou alle sluizen staan in de zomer gewoon open. Behalve als je buitengaats gaat naar IJsselmeer ed.  Maar dat is niet toegestaan door de verhuurder. Of je moet aantonen dat je voldoende ervaring hebt.

  

 Schutsluis Terhorne nabij Sneek en rechts op de terug weg naar Sneek

Bij de ANWB heb ik kaarten van Friesland gehaald en toch ook de digitale kaarten voor de Ipad en Android besteld. Je mag ze op twee apparaten installeren zowel voor iOS als Android. Echt heel mooi wordt alles aangegeven. Je geeft de afmetingen van je boot in en alle bruggen en sluizen waar je door kan worden groen alle overig rood. Als je op de brug drukt krijg je alle gegevens welke je nodig hebt, telefoon nummer om te bellen enz. Alles is goed geregeld wanneer de bruggenwachter je ziet weet ie al dat hij de brug moet openen, zo gemakkelijk gaat dat. In mijn week zijn we maar één brug tegengekomen die open moest.

     

   Route 2e dag aanmeren in Passanten haven in Grou en onze eerste overnachting in de natuur

  

Passanten haven in Grou

We voeren naar Grou in de passanten haven hebben we ons jacht afgemeerd tussen twee meerpalen. Er stond behoorlijk wat wind maar was verder geen probleem. Als je er te lang over doet om de boot vast te leggen dan heeft de wind wel effect, dus sneller handelen. Wat ook opvalt dat je één landvast waar de wind vandaan komt het eerste moet vastleggen want anders waait ie weg en kan je er niet makkelijk meer bij. Ook maak je de landvast gauw te strak lees te kort vast zodat je aan de andere zijde er niet meer bijkomt. Ja het klinkt allemaal logisch maar het gebeurt je allemaal wel. Even in Grou rondgewandeld, het is maar een klein dorpje. Door het slechte weer was het uitgestorven.

We zijn doorgevaren naar de Oude Venen, daar was een klein vierkant eilandje “RengersPolle” genaamd met prachtige aanleg mogelijkheden. Hier voor de nacht aangemeerd.

In Friesland hebben ze overal mooi aangelegde steigers waar idereen gratis aan mag leggen. Je kan een bijdrage leveren door een Markrite wimpel te kopen, een kleine wimpel kost € 13,= per jaar. Op de boeg heb je dan een Marrekrite-vlaggetje waaraan ze kunnen zien dat je betaald hebt. Op deze kaar is het heel mooi te zien waar die aanlegplaatsen zich bevinden. Kaart - provinsje fryslân

De Marrekrite is een Gemeenschappelijke Regeling tussen 22 Friese gemeenten en de provincie Fryslân (deelnemers). Het budget van De Marrekrite wordt volgens een bepaalde verdeelsleutel bijeengebracht door de deelnemers. Onze belangrijkste taak is het beheer en onderhoud van meer dan 3.800 gratis aanlegplaatsen en het fietsknooppuntennetwerk. Het werk wordt gecoördineerd door een klein team van vijf medewerkers.

Lekker tv gekeken, helaas een LCD scherm van de allereerste generatie. Niet om aan te zien. Er waren er ook nog twee in de slaaphutten. Maar geen probleem lekker goede tijden gekeken.

3e dag woensdag 15mei 2013

De volgende dag even rondgewandeld over het eilandje samen met Monique. 

  Omschrijving beschermd natuurgebied 

 

Pech aan boord

Opeens hadden we geen warmwater en elektrisch meer. Motor aangezet maar dat hielp geen snars. Goed dan maar varen. Maar alle elektriciteit viel uit. Ook de voltmeter gaf maar 11,8V en dat is toch echt te weinig de accu’s worden zou niet geladen. Bellen met Kroon Yacht. Kunnen jullie naar dichtstbij zijnde haven varen, nou wat ik zag dat Princenhof het dichtste bij was. Trossen los, boegschroef deed het niet en hekschroef een beetje. Daar schrik je in eerste instantie wel van. Er stond ook behoorlijk veel wind kracht 4. Corrie had het niet meer en belde zelf met de jachtwerf, daar werden we wel gerust gesteld en wanneer er schade zou optreden het geheel voor hun rekening zou zijn.

   

   Onze eerste ligplaats aan het vierkante eilandje in de Oude Venen, RengersPolle

Varen maar viel eigenlijk alles mee. Bij de Princenhof eerste haven ingevaren en konden zo recht een box invaren. Achteraf was het geen passanten haven maar goed we lagen. Op dat moment kwam er al iemand van Kroon, aardige kerel. Gaf volgas en ja hoor de voltmeter gaf nu wel een goede laadspanning van 13,8V aan. Zo veel gas had ik nooit durven geven. Het schip is zo stevig je kan bijna geen schade varen, ja alles kan. Onze schipper vertelde dat een stel Russen schade gemaakt hebben van 20 tot 50.000 euro. Geen les genomen natuurlijk alleen alcohol?

“Zal ik jullie boot even omdraaien hij ligt niet goed op de wind”. Ik was blij dat ie lag. Corrie wilde dat maar al te graag want we waaiden uit ons hemd. Je weet wel de zeilboten maakten een herrie klapperende touwen en fluitende masten. Ik had de landvasten aan de voorkant al losgemaakt, maar hij was nog bezig met enkele controles. Zo waren er voor de toiletten speciale voorzetraampjes tegen het inregenen met een  muggenrooster. Ik had het wc raampje ’s nachts open laten staan het hele toilet was ondergelopen. Eindelijk komt ie naar boven “is ie los”, vraagt de man van Kroon. “Ja”; roep ik. Met een dot gas van jewelste vliegt het schip achteruit. Een knal wil je niet weten. Blijkt dat ik of hij de landvast rechtsachter niet had losgemaakt, gewoon kapot getrokken. Een dikke landvast van 18mm, moet wel toegeven dat het niet een vers lijntje betrof. Beetje geluk hadden we wel wanneer we langzaam achteruit geslagen hadden, was waarschijnlijk de meerpaal eruit getrokken of beschadigd. Zelf maar even aan het restant van de landvast een oog gesplitst, wel weer leuk dat je dat ook kan.

  

   De geboken landvast 18mm! 

Onze watertank en vuilwater tank waren leeg resp. vol. Ik dacht met 500liter water aan boord je wel een weekje vort kon, dus niet hooguit 2 dagen. We waren natuurlijk met 3man aan boord. Dus heeft hij mij ook even geholpen met tanken van vers drinkwater. De vuilwatertank is ook voorzien van een septictank, deze heeft hij weer ingeschakeld zodat we de vuilwatertank niet handmatig hoefden leeg te zuigen.

 

Super van Craft welke we vlot getrokken hadden, lag naast ons in de haven ook toevallig!

Op moment kwam er iemand vragen of ik zijn boot kon lostrekken hij zat aan de grond in de haven. Was blij dat ik zelf kon varen laat staan er iemand uittrekken. Het was een Super van Craft van een meter of 12. Nou onze jachtwerf man van Kroon wilde het wel even doen. Naar het jacht gevaren daar lag een prachtige Super van Craft mijn favoriet, wel klassiek maar vind de lijnen fantastisch. Landvast toegeworpen ik maakte hem vast. Dot gas alweer en daar ging die Super van Craft helemaal om, ik dacht die trekken we zo op zijn kant. Nou ging helemaal goed de twee motoren van de Super van Craft erbij en los was ie. Wel weer een leuke ervaring rijker. Wat bleek hij lag naast ons in de haven. “Je kunt daar wel blijven liggen, die boot op jullie plaats is een tijdje weg” zei ie, ja het was geen passanten haven dat was een paar honderd meter verder. ’s Avonds komt een vrouw het steiger op, nogal geïrriteerd dat we ons niet gemeld hadden. Havengeld moesten we betalen € 12,= dat was alles en voortaan in de passantenhaven een ligplaats nemen.

We hadden walstroom dus elektriciteit genoeg en de accu’s konden weer worden bijgeladen. Wat ik niet wist dat wanneer je aan walstroom ligt de boiler van slechts 40liter ook is voorzien van een elektrisch verwarmingselement, dus in de haven heb je genoeg warm water. Wanneer je vaart wordt de boiler opgewarmd met het koelwater van de motor. Dus na het varen douchen want ’s ochtends is het water al aardig afgekoeld. Je moet het allemaal maar weten. En de motor laten lopen heeft weinig zin.

4e dag donderdag 16 mei 2013

We varen weer uit de haven van Aernewoude om Fanneke en Guy op te halen. Zij komen een paar dagen bij ons op de boot logeren. We varen weer richting Grou waar Fanneke het makkelijkst ons kan bereiken.

 

  Passanten haven Grou 11:30uur. Hier zijn we weer aangemeerd tussen de twee meerpalen in de passanten haven van Grou.

Watertank bijna weer leeg dus toch maar even drinkwater innemen. Dat duurt nog wel een tijdje, niet helemaal vol gekregen, in de automaat kun je 1euro doen voor 50 tot soms 200liter water.

Daar meerde een klein kajuitzeilbootje vlak bij ons aan. Ik werd gevraagd of ik Duits sprak. Zij vroegen de weg naar de wadden zee. Zij hadden al heel gedetailleerde zeekaarten, maar wilde toch graag nog dat ik er ook even naar wilde kijken. Alle kaarten erbij gezocht. Uiteindelijk begreep ik wat ze bedoelde, zij wilde zonder de mast te strijken naar zee varen. Ik vond op de ANWB kaart van Nederland “de Staande mast route” naar Groningen. Had ik ze toch nog kunnen helpen.

Eindelijk voeren we weg richting Aernewald. Het was donker ongezellig koud weer, het waaide behoorlijk windkracht 4-5. In Earnewald even afgemeerd en lekker koffie gedronken en gewandeld.

  

   Hier zie je wel wat een vreselijk weer het was, voor de zeilers misschien prima. Op het meer Sitebuoster Ie

Wat rond gevaren in de Oude Venen. Het is overal wel erg ondiep, maar in die blubber loop je niet gauw vast. Weer even in Grou koffie gedronken. Het was erg slecht weer, veel regen. Op het meer Sitebuoster Ie zou je door kunnen varen de eerste keer dat we daar waren kon je absoluut niet zien dat je door kon varen naar de Kromme Ie. Prachtig stukje om te varen. Stuurboord uit via de beweegbare hooidam brug de Headamsleat op weer terug naar de Princenhof. Daar hebben we wel in de Passanten haven achteruit de box ingevaren, ging helemaal prima.  

’s Avonds zijn we weer naar de RengersPolle gevaren, daar lag je nog een beetje beschut tussen de bomen. Het was er behoorlijk druk. Maar niemand kwam zijn boot uit, zulk slecht weer was het.

    De stuurhut in de regen, hier hebben we voor het laatst overnacht bij het vierkante eilandje RengersPolle in de Doekesleat

 5e dag vrijdag 17mei 2013

Laatste dag alweer. Het was moeilijk in te schatten hoe laat we zouden aankomen. In de ANWB app zit geen navigatie dus je kan niet zien hoe lang je er over doet om weer in Sneek te komen. Hieronder kun je zie hoe we gevaren zijn. Vanuit ANWB app kun je diverse formaten exporteren dmv mailen. Hier gebruik gemaakt van Google Earth.

    Route op de terugweg naar Sneek via Earnewald

Vrijdagochtend het was gelukkig droog. Ik heb nog een wandeling met Guy gemaakt om de vuilnis weg te gooien.

We zijn nog even naar Earnewald gevaren, koffie gedronken en nog een stukje omgevaren via de te openen brug in de Headamsleat (Hooidamsloot) en de Kromme Ie. Wilde nog omweg maken maar dat is maar goed dat we dat niet gedaan hebben anders hadden we niet op tijd terug geweest.

Wel weer een lang recht stuk varen. Friesland is mij een beetje tegengevallen. Het is een zeer uitgestrekt watersport gebied. Het knusse zoals we dat bij ons kennen is het zeker niet. De plaatjes die we aandeden waren erg klein en niet veel te beleven. Kwam natuurlijk ook door het weer het was overal uitgestorven. Door de pech met ons jacht en het slechte weer hebben we natuurlijk ook niet zo veel gevaren.  Toch nog wel 16,5 uur gevaren. Uiteindelijk is het maar 4 volle dagen een maandagmiddag en vrijdag tot 15:00uur.

  

De achterkant tafel en banken zitten in de buitenlucht

Princenhof Earnewald

Onze enige brug de Hooidambrug die open moest, zijn we twee keer gepasseerd

Monique is met de auto vanuit Sneek met Fanneke en Guy terug gereden naar Grou waar Fanneke haar auto had geparkeerd.

De jachten negen stuks werden door een ploeg jonge knullen schoongeboend, hadden ze ons zelf willen laten doen. Nog wel even lekker aan de kant toegekeken naar die schitterende rij negen mooie jachten. Ziet er allemaal goed verzorgt uit. Wat ons wel direct opviel dat wij een verkeerde keuze hadden gemaakt. We hadden een veel te kleine stuurhut. De andere ook duurder in de verhuur hadden de stuurhut tot achterkant van de boot en ook zat er de bank, rondzit in opgenomen. Dat had met het slechte weer een uitkomst geweest nu zat je ongelukkig op eenvoudige tuinstoelen op een kluitje.

 

    

   

    Weer terug op de jachtwerf Kroon Yachts - Noblesse in Sneek

De tweede boot op de bovenstaande foto kun je duideljk zien dat de achterste banken ook door de buiskap worden omgeven. Van dat soort zaken heb je helemaal geen idee wanneer je een jacht huurt. Als het mooi weer is heb je daar geen last van maar toch blijft het gezelliger, je kan tenslotte bij mooi weer de kap weghalen.

Jammer van het slechte weer. Ik heb er wel van genoten, veel meegemaakt, ook veel geleerd. Voor Corrie hoeft het niet meer op zo'n groot schip te varen, wel jammer. Het is allemaal prima geregeld, mooi schip, een aanrader. Hele fijne mensen bij Kroon. Maar misschien dat er nog wel een keertje komt wanneer we (Corrie) het niet meer zo druk hebben.

 

Nu ook op YouTube ons verhaal "Vaarvakanite in Friesland met de Emilia" in HD video

 

Weer thuis in Leiden, nu varen we weer met de sloep de “Crème Boehlee”

2e dag dinsdag 28 mei 2013 (940,9uur)

Met Monique samen wezen varen. Richting stad stond de Rijnzichtbrug open, raar zou er een grote boot aankomen. De lichten stonden op dubbel rood. Maar de spoorbrug was dicht dus dat kon niet. De brug werd gerepareerd. We hebben de sloep bij de Beestenmarkt in een box achteruit gevaren. Nog een hele klus want ik meerde hem af met de wind van het steiger. Maar goed gelukt. De voortros zat niet voldoen naar voren geplaatst, dus wilde de sloep met het roer tegen de kade aan schurken. Dat wilde ik niet. Monique vond het al gauw goed en ging even op het bankje zitten. Heb een voorspring aangelegd, ja probleem opgelost. Heerlijk geluncht bij Leiden beleg. Wat was het heerlijk in het zonnetje. Je geniet er wel extra van als je zo lang hierop hebt moeten wachten. Terug richting Katwijk. Het was nog wel erg koud. Bij het pontje zijn we omgekeerd en hadden we wind tegen, NW wind. We hebben de buiskap opgezet om een beetje uit de wind te zitten. Maar de zon scheen perfect. Heerlijke eerste dagje varen.

 

3e dag woensdag 5 juni 2013 (942,9uur)

De kop van het roer is van Teakhout maar gewoon zwart geworden. Ik heb schoongemaakt en in de Teakolie gezet. Dacht eerst om het met twee componenten lak te behandelen, maar Arjan van de jachtwerf Albatros zei niet aan beginnen. Dat was maar goed ook wat een klus zou dat geweest zijn. Aan de bovenzijde een flinke kier met kneedbaar hout gedicht, wel mooi geworden. Alleen toch een beetje los gekrompen. Kon de kier niet met een lijmtang kleiner krijgen. Drie keer van de week geolied. Moet nu toch we voldoende zijn.

   

Het was weer mooi weer nog wel steeds die koude Noorden wind. Fanneke en Guy gingen ook mee. Om 13:00uur vertrokken we richting de stad. Eerst even aangemeerd bij Mc Gregor aan de Aalmarkt. Monique heeft hier haar nieuwe trui opgehaald. De dames wilde niet wandelen naar H&M op de Haarlemmerstraat. Nou vlak voor de steeg daar naartoe hebben we aan bakboord zijde aangemeerd. Het aanleggen doe ik nu steeds rustiger gaat veel beter, geleerd met het grote jacht.

Ook de stootwillen met de snel sluiting is een verademing. Zo van stuurboord naar bakboord omleggen. Langs het appartement van Monique aan de Oude Rijn naar de Rijn- en Schiekade gevaren. Wat was het daar heerlijk. Totdat een stel jongens van een meerpaal afsprongen, Monique helemaal nat. Terug naar de Zijl we wilden naar de Vergulde Vos varen, maar het was echt te koud. Terug via het Utrechtse jaagpad rondje Singels, echt heerlijk. Via de Vliet en het Rapenburg en daarna door de Groenhazengracht weer terug naar de Witte Singel. Ook een heel leuk stuk om te varen. Terug naar huis, maar was nog erg vroeg. Nog stukje richting Katwijk gevaren. Daar lag een sloep met jongelui met pech midden in de vaargeul, maar vroegen niet om hulp. In tegengestelde richting kwam net een grote zandduwcombinatie aan die moest langs die gasten. Naderhand werd ik ingehaald door een Ali B2 schip zat een beetje te veel in de vaargeul maar ging goed. Dat schip kun je wanneer je een tocht maakt op overnachten. Nou er zaten alleen een paar oude vandagen op het dek. Guy heeft zich goed vermaakt, maar was zo moe van alle indrukken, viel spontaan in slaap.

 

4e dag donderdag 7 juni 2013  15:00uur (945,2)

De boot maar even schoongemaakt. Wordt toch wel snel vuil, zeker met zo’n klein joch.Het was weer mooi weer nog wel steeds die koude Noorden wind. Fanneke, Guy en Daniëlla gingen ook mee. Om drie uur afgesproken, opeens sloeg het weer om.  Het was vreselijk koud geworden. Door nog een paar keer door de stad te zijn gevaren, zijn we maar richting huis gevaren, alle dekens en jassen aan. Dacht op de Nieuwe Rijn naar rechts te gaan, kwam op de Oranje Gracht uit. Daar waren we nog nooit geweest. Leuk om mee te maken aan het einde is het zo smal, dat er borden aangegeven worden waar je naar toe moet. Linksaf onder de brug door naar de Herengracht. Maar toch een leuke koude middag gehad. Bij ons thuis met z'n allen patat gegeten of pannekoeken dat weet ik niet meer.

5e dag zaterdag 8 juni 2013 12:00uur (946,4uur)

Met het hele gezin en Nadjenka de vriendin van Léon, gaan we dit keer varen. Léon gaat zomaar voor de tweede keer mee. Maar ja hij heeft nu een leuke vriendin, ik begrijp het wel. Het was aardig weer, de temperatuur voor het grote water is te koud, dus zijn in de stad gebleven. Monique had een programaatje voor leuke dingen in de stad dus dat kwam goed uit. Op de Oude Rijn boot bakboord aangelegd. Via het Koesthuis eerst even naar toilet afblazen. Snel want om drie begint het 13e Leidse Muziek Play-in op stadhuisplein.

Erg leuk zeker 45 muzikanten die nooit eerder met elkaar gespeeld hebben.

 

Stadhuisplein bij 13e Leidse Muziek Play-In

Terug nog even een drankje gedaan bij het Koetshuis, kwamen we Annelies en Cees van Egmond nog tegen. Léon en Nadjenka hebben de Burcht nog bekeken. Via de Oude Rijn naar het Rijn- en Schiekanaal gevaren daar was het echt lekker warm. Terug via de Trekvliet lang de Schelpenkade en Jan van Goyenkade naar de Witte Singel. De brug onder de Hoge Rijndijk pakte ik de linkerzijde van de brug. Ja het was druk dus gelijk commentaar dat ik de rechterkant had moeten nemen. Ja hij had gelijk, maar we konden makkelijk met twee sloepen elkaar passeren. Terug via de Nieuwe Rijn een drukte van belang. Terug naar huis gevaren. Het was een prachtige mooie en gezellige dag zo met de kids.

 

6e dag dinsdag 18 juni 2013 vertrek om 10:50uur (949,5uur) 35 km en 6 uur gevaren

Met zijn drietjes op mijn verjaardag heerlijk varen, normaal is het op mijn verjaardag altijd somber weer. Dit keer zou het de warmste dag in de geschiedenis worden. Maar dat werd het niet. Warm was het wel, 28-30°C erg warm voor wat we tot nog toe gewend waren. In de middag sluierbewolking en benauwd. Via Katwijk naar Oegstgeesterkanaal daar aan het begin gelijk naar bakboord uit de Noordwijkervaart op, ja je raadt het al richting Noordwijk. Monique was hier nog nooit geweest. Langs de Noordwijkse Golfbaan, vlak bij stootte mijn motor hevig, een plastic zak dacht ik direct aan maar er zaten allemaal waterplanten op de trimvlakken, direct achteruit gevaren, maar motor liep toch niet helemaal zoals het zijn moest. Via de Leidsevaart naar de Kaag gevaren. Op het ’t Joppe  weer even achterruit gevaren en ja hoor een dikke plastic zandzak kleine hap eruit dus volgens mij valt de schade wel mee. Motor liep gelijk weer een stuk rustiger. Misschien nog even laten nakijken bij Arjan. Naar Denise was toch te ver, Monique had wel afgesproken maar om vijf uur ook afgesproken om te gaan BBQen. Dus lunchen bij de Kaag Sociëteit. Het restaurant was onlangs verbouwd. Mooi plaatsje voor de boot vlak bij het terras. Wat gaat het water daar altijd te keer. Moest zelfs een achterspring aanbrengen.

 

Terras Kaag Sociëteit

Afmeren, ja ik gaf onvoldoende instructies omdat de boot aan lager wal lag, was iedereen de boot aan het afduwen. Ik wilde eerst een stukje achterruit varen en dan de boot stuurboord omdraaien. Monique gaf aan eerst te overleggen hoe weg te varen anders neemt iedereen het initiatief en wordt het niks. Maar ging allemaal goed, met een klein schip kan je natuurlijk met duw en trekwerk alles voor elkaar krijgen. Ik had ook geen plan, achteraf zou je een achterspring van de achtertros kunnen maken met achteruit varen zodat de voorzijde van de kant wordt geduwd. Maar ja met een sloep hoeft dat allemaal niet. Lekker terug naar huis gevaren mooi op tijd terug, een topdagje.

 

Route met Open GPS Tracker 35 km in 6 uur gevaren

Het blijft maar koud op moment dat ik dit schrijf 28 juni is het nog maar 14°C

 

7e dag zondag 30 juni 2013 14:30uur (954,3uur) 2,5uur gevaren

Vandaag varen we naar de stad, leggen onze sloep aan de Aalmarkt voor de mooie winkel van Gaastra. Monique, Fanneke en Guy komen hier ook naar toe. Op de hoek van de Maarsmansteeg-Vismarkt is een nieuwe IJstent, lekker ijsje gegeten.

  

Op weg naar de Pieterskerkplein, hier staat een oude kinderkermis. Corrie kocht gelijk 10 kaartjes pakte Guy beet en sprong in een karretje van een draaimolen maar dat ging niet helemaal goed. Guy stootte zich aan Cor haar knie en de pret was afgelopen. Guy ging nog wel even met zijn moeder in de zweefmolen.

Via de Singels zijn we nog een stukje wezen varen. Onderweg kwamen we de van Egmonden nog tegen op de Schelpenkade. Naar huis gevaren, door Corrie zelfgemaakte patat gegeten heerlijk, weer een prachtige dag.

 

8e dag donderdag 4 juli 2013 14:22uur (956,8uur)

De boot maar even schoongemaakt. Wordt toch wel snel vuil, zeker met zo’n klein joch.

Het was weer mooi, nog wel steeds die koude Noorden wind. Fanneke, Guy en Daniëlla gingen ook mee. Om drie uur afgesproken, opeens sloeg het weer om.  Het was vreselijk koud geworden. Door nog een paar keer door de stad te zijn gevaren, zijn we maar richting huis gevaren, alle dekens en jassen aan. Dacht op de Nieuwe Rijn naar rechts te gaan, kwam ik op de Oranje Gracht uit. Daar waren we nog nooit geweest. Leuk om mee te maken aan het einde is het zo smal, dat er borden aangegeven worden waar je naar toe moet. Linksaf onder de brug door naar de Herengracht. Maar toch een leuke koude middag gehad. Bij ons thuis met z'n allen patat gegeten of pannekoeken dat weet ik niet meer.

 

9e dag vrijdag 5 juli 2013 14:26uur (959,5uur)

Hele mooie zonnige dag. Ik ging Corrie, Monique, Pauline en Mariëlle ophalen om naar de Kaag Sociëteit te varen waar de 071 borrel plaats vond. Sloep aangelegd in de Rijnsburgersingel bij de Molenwerf. Oscar kwam ook nog even aan bord een wijntje doen was heel gezellig. Ook Bernice ging op het laatste moment uiteindelijk nog mee. We waren bang dat het heel druk zou worden met de boten, maar dat viel mee. We hadden een prima plek helemaal vooraan. Leuk was een demonstratie van een nieuw speeltje. Een man met twee waterturbine stralen waarmee hij diverse acrobatische toeren uithaalde.

     

 

 

Uiteindelijk zijn we om een uur of negen naar huis gegaan wel met een omweg ivm alcohol controle.

Via de Laeck ipv over het ’t Joppe terug naar kantoor de Leeuw.

 

10e dag zaterdag 6 juli 2013 12:27uur (962,6uur)

Léon en Nadjenka willen ook graag meevaren. Het was heerlijk strandweer. Mogen mijn vrienden ook meevaren? Nou waarom niet. Pieter Nick en Reinier gingen ook meer gelijk een boot vol. Zelf voor de drank zorgen. Léon had maar liefst 8 flessen Proseco bij zich die waren snel op.

 

    

   

Op de Kaag had Léon het niet meer moest natuurlijk even afblazen. Zo dook iedereen in het water nou iedereen. Lekker bij de Vergulde Vos nog een paar wijntjes en Proseco. Terug werden de heren met drie landvasten achter de boot gesleept. Op sommige stukken was het wel er ondiep zodat Léon zelfs schaafplekken aan zijn knie kreeg. Heel veel lol en gezelligheid met een baldadige Léon. Nick moest het een paar keer ontgelden en werd door Leon aan aantal keren in het water geduwd. Een hele gezellige leuke dag om niet gauw te vergeten.

 

11e  dag maandag 15 juli 2013 (967,9uur)

Monique haalt oma op en om 17:30 varen we lekker naar de stad. Rondje singels. Oma geniet nu wel van het varen. Het gaat gelukkig heel goed met haar. Het in en uitstappen gaat ook prima. Op de nieuwe Rijn hebben we in de boot nog een ijsje gegeten. Rondje singels altijd leuk. Volgens mij zijn we ook via het Rapenburg gevaren en Groenhazengracht. Thuis nog even koffie gedronken.

 

12e dag

In deze tussenliggende week hebben we vast nog een keertje gevaren want het aantal uren klopt niet.

 

13e  dag dinsdag 23 juli 2013 (974,6uur) 15:09 tot 22:36uur route totaal 29,93km

We zouden samen met Monique gaanvaren, maar Fanneke zat weer eens in de problemen. Ik ben naar de Oude Rijn gevaren waar ik Cor en Monique oppikte. Doorgevaren naar het Utrechtse Jaagpad. Wel moesten we Guy nog ophalen van de creche in Zoeterwoude. Kortere weg Utrechtse Jaagpad uitvaren naar de Oude Rijn. We dachten dat de spoorbrug het laagste bruggetje in Leiden was maar dat is niet zo. De brug over het Utrechtse Jaagpad is lager. Onze vlag beschadigde maar brak niet af. Anders was het met kennissen van Cor hiervan brak de vlag wel af.  De oude Rijn is overdag ivm werkzaamheden aan het aquaduct afgesloten voor doorgaand scheepvaartverkeer. Voor de afsluiting onze sloep aangemeerd. Bijverlaten van onze plek werd net de blokade opgeheven. We zijn via de Drie Gaten brug naar de Wijde A gevaren. Het is wel een heel eind. Maar we hebben heerlijk gezwommen. Guy sprong bijna vanzelf in het water. Wat een waterrat is dat al. Het was heerlijk.

  

Op de terug zijn we wel over het Aquaduct in de Rijn gevaren. Met een soort piepschuim achtige blokkade is deze afzetting naar de zijkant van de vaarweg gedraaid. We hebben Fanneke en Guy thuis afgezet. We voeren nog langs de ouders van Fanneke zaten op het terras langs het water. Op de terugweg zijn we via de Oranje Gracht gevaren. Een leuke ervaring wel erg smal niet te hopen dat je een tegenligger tegenkomt. In de krant las ik dat ze de week ervoor de gracht helemaal schoon gemaakt hebben. Er zijn ook bijzonder kreeften ed gevonden in fietstassen van eenoude brommer. Monique was moe hebben we afgezet en wij zijn nog even een capuchino wezen drinken bij Doc2 maar Corrie was ook erg moe en is met de auto die bij Monique nog stond direct naar huis gereden. Alleen naar huis gevaren je moet wel extra opletten er kijkt niemand met je mee.

 

14e dag donderdag 25 juli 2013 (978,9uur) 15:33uur tot 22:17uur route 33,19km topsnelheid 18,72km/u

Vandaag zouden we samen gaan varen. Dan wordt het wel een keertje tijd dat ik die rugleuningen ga maken. Wanneer je tegen de buiskap wilt gaan zitten schuift je kussen steeds naar achteren. Had vorig jaar al een halve plaat watervast multiplex dik 9mm gekocht. Plaat doormidden gezaagd. Met de tuinstoel kussens er tegen zat het eigenlijk direct al goed, prima. Maar nog wel erg breed. Je moet die platen ook weer ergens opbergen in de boot dus moesten ze smaller. De maat van de tuinstoelen tussen de leuningen was precies 50cm. Dat moest toch wel een goede maat zijn 61x50cm. Ronde hoeken aan de twee platen gezaagd, goed geschuurd en klaar. Misschien nog een keertje in de blanke lak zetten maar dat komt nog wel een keertje.

Eindelijk een keertje alleen varen samen met Corrie. Om 15:33 voeren we weg. Het was de hele week al erg warm vandaag hoorde ik dat het een heuse hitte golf was, sinds 2006 niet meer voorgekomen. Het moeten 5 aaneengesloten dagen zijn van meer dan 25°C waarvan 3dagen van meer dan 30°C. Het was vandaag niet zo warm en er stond veel wind. Nou ja 28°C maar je went er al weer snel aan.

Had geen zin weer door de stad te varen, het is altijd zo druk dus dit keer via de Vliet, Rijn en Schiekanaal naar de Zijl. Ik zag de brandstofmeter vlak voor het witte gedeelte staan dus volgende keer maar tanken. Totdat we op de Zijl waren stond de meter half in het wit. Toch maar eerst even tanken. Naast het pontje bij de Kaag Sociëteit hele tank volgegooid, er kon geen druppel meer bij, 55liter diesel bij 980,5uur. Vorige keer op 24 augustus 2012  was de stand 925,0uur. Totaal 55,5 uur gevaren op 55liter verbruik vorige tankbeurt 1,2 liter. Het is nu slechts precies één liter per uur. Dat is nog minder dan toen, alleen nu wel nauwkeuriger gemeten blijft toch bijna niks. Wat mij opvalt is dat ik de vorige keer ook 55 liter getankt heb en er kan volgens zeggen 70liter in. Dus kan je theoretisch nog 15uur varen. Denk dat de trimplaten in het lage verbruik ook wel een rol spelen. We varen richting Vergulde Vos. Op de Kaag toch nog even een topsnelheidstest gedaan. Met Rob vorige keer kwamen niet verder dan 16,5km/u. Maar zaten we er met 5man in. Nu met windkracht 4 in de rug wel net volgetankt op de kop af 19km per uur. Mooi hè. Ja die trimplaten doen flink hun best. Uiteindelijk als ik vroeger vol gas gaf, haalde ik net de 13km/u nu bijna 6km/u harder dan moet er met minder energie sneller gevaren worden. Er liepen behoorlijke golven maar de Albatros blijft zeer stabiel echt een goede investering die trimplaten. Na weer heerlijk te hebben gegeten bij de Vergulde Vos weer huiswaarts. Iets eerder dan normaal was het vaak al donker. Nu wel veel leuker met die ondergaande zon. Via de Sever, Spijkerboor via Zweiland over het Norremeer naar de Warmonderleede. Via de Haarlemmertrekvaart zo’n leuke ronde, iets korter varen maar je kan niet zo snel varen, dus niet eerder thuis. Om 22:17uur waren we thuis, 35km gevaren. Met Open GPS tracker gewerkt, het is een hele mooie APP.

 

15e dag donderdag 1 augusgus 2013 (983,1uur)

Vandaag moest de boot maar eens grondig worden schoongemaakt. Maar ja die blokroosters moesten toch ook een keertje geolied worden. Wanneer ze eenmaal kaal zijn kan je opnieuw beginnen. Dus laatste restje olie 4 blokroosters kunnen oliën. De rest komt wel, eerst weer nieuwe Teakolie halen. Was bang dat het nog niet droog zou zijn als we om vijf uur gingen varen.

   

Het was de warmste dag van het jaar. In mijn auto werd een buitentemperatuur van 36°C gemeten. Met mijn moeder nog een drankje genomen bij de Haagsche Schouw, heerlijk in de schaduw aan de Rijn.

                                                                                        

  

Om half zes zou Cor thuis zijn en gingen we lekker varen. Monique was die middag lekker naar strand maar wilde toch graag met ons mee. Dus langs de Nieuwe Rijn om Monique op te halen. Naar de Kaag gevaren en in de Sweilandpolder voor anker gegaan wat was het prachtig mooi weer. Heerlijk met Monique gezwommen. Corrie kregen we met geen mogelijkheid het water in.  Het water was helder ongelofelijk. Niet erg diep ongeveer 1,60m. Monique heeft met een stoffer de hele onderkant van de boot schoongemaakt, goed hè.

Niet zo laat weggevaren. Corrie zei: “Het is leuker om met de nog ondergaande zon terug te varen”. Daar had ze wel een punt. Het is warmer en je ziet nog wat ook. Via de Warmonderleede en de Zijl terug naar de Nieuwe Rijn.

 

15e dag vrijdag 2 augustus 2013 (986,3uur) 13:32 tot 20:51uur route totaal 34,84km

Het zou weer een vreselijk warme dag worden. We varen via de Vliet en Rijn- en Schiekanaal richting Zoeterwoude. Corrie wilde wel een keer naar Alphen a/s Rijn varen. De Rijn was niet afgesloten volgens Corrie. Goed we varen langs Utrechtse Veer steek je een stukje af. Vlag wel even eruit want de laagste brug is hier. Richting de Oude Rijn. In de verte kon je toch wel zien, er werd gewoon gewerkt. Met zo’n groot project wordt met de vakantie natuurlijk gewoon doorgewerkt. Terug varen we naar de Kaag om een plekje te zoeken om lekker even wat te lezen.  Het begon wel een beetje hard te waaien. Wilde voor anker maar was op zoek naar een plekje toch een beetje uit de wind. Daar vonden we tegenover het strandje van het Joppe een mooie plek aan een steiger tussen twee grote jachten in, helemaal uit de kunst en uit de wind. Maar het weer begon te betrekken op buienrader werden een aantal onweersbuien aangegeven in onze richting. Iedereen vertrok, dus wij ook. In de Warmonderleede wilde ik mijn toerental bekijken, meters werkte niet ook brandstofmeter en verlichting in de meters deden het niet. Ik wilde eerst via de Haarlemmertrekvaart terug, maar daar ging zowat iedereen heen. Via Katwijk leek mij wel wat. Het Oegstgeesterkanaal leek wel een zee zo onrustig door de wind, behoorlijk hoge golven. Bij het kruispunt Katwijk Leiden begon het te regenen. Ik zei: “zullen we naar Katwijk varen eten we daar wat als het regent en wanneer de buien zijn overgedreven gaan we weer terug”. Wat een drukte in de haven nergens kon je eigenlijk je boot fatsoenlijk aanleggen.

 

 

Doorvaren zo ver we konden, het liep dood tegen een soort plein met nieuwe winkels en een restaurant. Wel hele hoge kade muren van wel 2,5m hoog. Daar lag ook een Jan van Gent, dus waarom wij niet. We kregen de indruk dat je niet mocht aanleggen maar dat is volgens mij alleen maar aan de kant waar de rondvaartboten liggen. We moesten wel een plekje bij de rvs trap nemen anders kwamen we nooit aan wal. Nog een hele toestand maar onze Albatros lag netjes afgemeerd.

 

 

Stukje lopen en we zaten al op het strand. Het bleef mooi weer en hebben op het strand bij Key West sliptongetjes en ijs gegeten.

 

Startte de motor en ja hoor alle meters deden het weer. Wat zou dat nou geweest zijn. Volgende week maar is aan Arjan of Edwin vragen. Op de terugweg was de wind gaan liggen het was heerlijk. Heel langzaam zijn we teruggevaren fantastisch!! Topdag!!

 

16e dag zondag 4 augustus 2013 (989,4uur) 10:33 tot 15:56uur route totaal 32,26km

Het was prachtig weer maar om 15:00uur hebben we een verjaardag van Andre van Gameren. Hij wordt 60jaar. Maar het was zulk mooi weer dat we besloten naar de Vergulde Vos te varen. Dit keer via de Oude Vest, vond Corrie toen ook maar gelijk zelf gestuurd. Maar eerste probleempje bij de Blauwpoortsbrug. Een kanoër maar die gaat niet opzij en zijn spanen zitten vast. Ging goed Corrie stuurde er strak omheen. Ja tweede probleempje direct daarachter de rondvaartboot stak achteruit, Corrie lag de sloep netjes stil en kon er achterlangs doorvaren. Toch moet je op een klein stukje manoeuvreren en beroepsvaart heeft voorrang.

Mijn  pet wilde we nog ophalen, was ik vergeten op de verjaardag van Denise. Heerlijk was het op het water. Lekker tosti en broodje frikandel gegeten, heerlijk. Aad en Yvonne ook nog even gesproken. Ja we moesten weer terug konden toch niet te lang blijven zitten. Om 16:00uur waren we weer thuis. De temperatuur was geweldig op het water, we hadden geen spijt dat we toch nog ff gegaan waren. Bij Andre was het ook gezellig kwamen op goede tijdstip binnen. Andre en Els hebben we een cadeaubon gegeven voor een dagje lekker varen en lunchen bij de Vergulde Vos.

 

17e dag zaterdag 17 augustus 2013 (993,4uur) André en Els

Met onze oudste vrienden hebben we vorig jaar al een aantal keer afgesproken een keer te gaan varen. Dit jaar hebben we voor Andre's 60ste verjaardag een cadeaubon gegeven voor een dagje lekker varen en lunchen in de Vergulde Vos. Het was aardig weer, beetje veel wind maar goed te doen. Eerst nog even koffie gedronken op de Oude Rijn bij Monique. Is uiteindelijk ook lekker meegevaren. We zijn via de Stingsloot gevaren altijd een leuke route. Lekker geluncht en via de Ringvaart weer terug gevaren. Op de Warmonderleede zagen we een hele stoet van Favoriet kruisers erg leuk om te zien, alleen die oude motoren stonken behoorlijk. Via de Haarlemmertrekvaart ook altijd leuk lekker uit de wind, maar wel in de schaduw weer terug. Monique bij de Put molen afgezet is lopend weer terug naar huis gegaan. Heerlijke dag, lekker bijgepraat.

 

Varen met Els en André                                                                                          Super Favoriet kruisers een hele club achter elkaar

 

18e dag zondag 17 augustus 2013 (993,4uur)

Download de Vaar route Loosdrecht 1e dag te bekijken via Google Earth en open de route dit keer heb ik dit zo gedaan omdat je zelf kunt inzoomen op de kaart. De route in een foto is te lang om nog enige details te kunnen zien.

 

        

        Amsterdam Rijn kanaal golven en nog eens golven, met de kracht van een tsunamie