LOGBOEK Albatros 21 “Crème Boehlee”

 

1ste Dag 11 augustus 2011  (767,0 uren)

Om negen uur onze sloep opgehaald bij Jachtwerf de Albatros. Alles wel erg wennen. Maar motor loopt als een zonnetje fijn hoor die vier cilinders. Eerst maar even het grote water opgezocht, Korte Vliet maar ja toch maar terug bij Julliet maar naar links ja daar varen we de Trekvliet in door de Schelpenkade, daar wordt het wel heel erg smal. Aan het einde een stenen brug smal en schuin in het water. Eerst er maar recht voor uiteindelijk, daar gaat ie dan. Een enorm geluid of als we over een ketting voeren. Nadat we onder de brug doorkwamen zagen we het probleem de vlaggenstok. Arjan de Lange had ons nog zo gewaarschuwd. Maar alles gelukt, dan door in de Witte Singel en aan het einde het Galgewater op. Oude Rijn in en daar onze “Crème Boehlee” aangelegd. Lekker koffie gedronken in Scarlatti. Wel in de regen gevaren, niet echt lekker maar het was goed weer voor onze Maiden trip.

 

2e Dag 14 augustus 2011

Het weer blijft slecht. Eindelijk zondag in de loop van de morgen strak blauwe lucht. Maar ja Corrie wilde toch eerst de boot een beetje schoonmaken. Ik heb het chrome van het roer gepoetst en stront geruimd, lekker hoor tussen dat hoge gras allemaal stront, stond er midden in. Gelukkig ligt onze boot dicht bij huis. Had het idee om een klein stukje te varen. Richting Katwijk, maar daar waren we uiteindelijk binnen een half uurtje. Dus Corrie even varen en ja hoor een hele scherpe bocht nee we moeten daarheen! Richting Oegstgeester kanaal, de juiste weg anders hadden we richting Noordwijk gevaren. Het was niet druk en het ging steeds beter, Op de Kaag toch nog ff oefenen met die zeilboten maar moeilijk en erg druk was het niet echt wel veel wind. Best wel hoge golven, maar de Albatros heeft met de hoge boeg hier nauwelijks last van. Terug over de Zijl, best wel even zoeken hoe je moet varen en de kaart heb je wel nodig om je te oriënteren en GPS van de Samsung hielp wel een beetje waar je op dat moment zat. Ook leuk was om te zien dat we bij 1500 tpm ongeveer 9 km/u varen. Inmiddels op de Zijl belandt vlakbij ex vriend kwamen we ook in zijn boot Aad en Yvonne tegen dat is toch heel bijzonder zij voeren ook voor de eerste keer. Terug over de nieuwe Vaart geen kip te bekennen en via de Korte Vliet weer naar huis. Ja naar het toilet. De smalle brug Schenkbrug volgens mij is wel erg smal, nu recht voor de brug maar toch te weinig snelheid en de boot dwarrelde en raakte rechts een klein beetje de wal goed dat er een touw of zoals dat moet heten om de boot zit. Bij de flat gekeerd in een keer goed en aanleggen ging prima. Links er rechter schroef wel belangrijk maar het gevoel heb ik hier nog niet mee, probeer het wel.

 

3de Dag 16 augustus 2011

Oma en Monique gaan voor het eerst als passagier mee. Boot alvast klaar gemaakt rond 12:00uur kunnen we zo vertrekken. De spoorweg overgang ja je zit verkeerd zegt Cor hier kan je niet door, was zelf in de veronderstelling dat je ook rechts door kon varen maar dat was nog geen 60cm, dus achteruit en geheel links, nog geen 10cm ruimte over. Eerst rondje singels, via Witte singel, daar al eerste confrontatie roeiers van de Alcid week. Wat zijn die dan breed, ze krijgen les beginners dus net zo als ik. Ja er toch maar omheen een hele belevenis ging gelukkig allemaal goed. Bij Zoeterwoudse singel even aanleggen. Paar keer proberen, maar aflandige wind toch wel moeilijk. Maar gaat steeds beter. Lekker broodjes ei gegeten. Oma en Monique genieten. Nu op weg naar de maresingel, ja het werd erg stil ook veel kroos op het water. Zelf niet eens gezien maar daar lag een stalen pijp. Dus omkeren geen rondje singels mogelijk. Terug via de Herensingel door de Oude vest maar we wilden terug naar de singels draaien en de Korte Mare op. Ja hoor brug over de korte mare dichtgemetseld. Keren zoals in het boekje in kort bestek ging prima. Ja op de Princessekade wilde Monique bij de rondvaart even een vriendinnetje spreken. Dus achteruit een box invaren ook dat ging erg goed. Wel een spring aangebracht zodat het roer vrij bleef van de kade. Ja moet eigenlijk een paar langer landvasten aanschaffen. Via oude rijn naar huis van Monique even haar zonnebril gehaald ook hier weer aanleggen, ja dat kun je niet genoeg oefenen. Door Oude Rijn naar de Doeshaven. Corrie sturen langs Ko en Aad, daar lag de Old Amsterdam. Insturen bij de Does durfde Corrie toch nog niet. Heerlijk varen naar de Wijde AA. Monique een heel eind gestuurd over de Brasem, wel hoge golven. Vol gas gaat ie 16km/h. Over Ringvaart. Was toch niet echt druk met de boten. Bij Nieuw Wetering konden we niet onder de brug door dus voor eerste keer ook wachten. Op de wind beetje vooruit en achteruit ging allemaal prima. Verkeerslichten rood groen wij wachten hierna voor ons groen-groen. Het was best een beetje fris op het water, via diverse sloootjes belanden we weer op de Kaag en via de Zijl door de Stad naar Oude Rijn. Lekker snacken bij Scarlatti en weer met navigatie verlichting naar huis gevaren want het was een hele lange tocht geworden om half tien waren we thuis. Ca. 45 km afgelegd.

 

4e Dag 4 vrijdag 19 augustus

Eerst ’s ochtends nog foto’s gemaakt. Om een uur of 14:00uur vertrokken. Richting Katwijk. Cor en ik hadden weer eens het de Blieck gevoel. Dus naar de Wassenaarse Wetering. Een heel leuk tochtje langs het Valkenburgsmeer. Maar waar is toch die afslag veel verder dan wij hadden gedacht voorbij het mooie nieuwe gebouw voor afslag Valkenburg. Ja je vaart niet zo snel ongeveer 9 km/uur. Hierna nog even richting Katwijk niet via het Additioneel kanaal maar langs al die bootjes in Katwijk ook een erg leuke tocht terug via het Additioneel kanaal even aanleggen bij de nieuwe huizen. Nog een beetje dichterbij de kant Hans, ja zat ik toch zowaar aan de grond. Dus bij wegvaren in zijn achteruit. ’s Avonds hadden we een bruiloft in de Hooglandse kerk Clarita en Tom gingen trouwen we konden en niet te laat maken.

 

5e Dag zaterdag 20 augustus

Het zou aardig weer worden 27° maar het was nog maar 17°. Lekker om 11uur vertrokken want ook deze avond werd Kootje 80 jaar. Corrie was een beetje stijf. Ik zeg ik vaar wel alleen weg. Nou prima gelukt. We varen richting Voorburg, wilde wel eens kijken hoe het ging in de sluis. Veel langer duurde dit dan ik gedacht had best een leuke tocht. Voor de sluis even aanleggen tussen twee boten in. Hooguit 10meter breed. Gedraaid en onder 45° maar de kade. Achterkant kwam maar niet bij de kant. Een ervaren schipper kwam te  hulp. Je moet tegen de wind in aanmeren. Dus vanaf de andere kant komen aanvaren. Ik besloot om opnieuw aan te meren. Ja dat was nu een fluitje van een cent. Ja achteraf alle boten waren met de voorkant tegen de wind afgemeerd kon je zo zien. De schipper was een zoon van een rijnaak kapitein. Corrie zei dat het onbegrijpelijk is dat ze met die grote schepen kunnen varen. Maar zei hij: hoe groter het schip hoe makkelijker het gaat. Ja ja. Lekker ijsje gekocht, ja moesten weer naar toilet. Toch wel een probleem op zo’n bootje. Heerlijk gekeken hoe het allemaal gaat. De meeste kunnen wel goed varen leggen zo gemakkelijk aan. Het water zakte ongeveer een 40cm maar. Terug over de Vliet het is een kanaal want het ook Rijn en vlietkanaal. Ik bedank de wijze lessen van de schipper nog maar even. Nu maar eens naar de vlietlanden om lekker even uit te rusten, via de nieuwe brug direct naar rechts. Maar eens voor anker gaan proberen. Ja wist niet precies hoe het anker werkte. Achteraf zit er een ronde ring welke de vier ankers vergrendeld wist ik dat. Nu toch anker laten zakken, oei wat ondiep. Heerlijk in het zonnetje uit de wind gedobberd “heerlijk”. Maar we moesten weer terug want Kootje wachtte op ons. Corrie voer terug. Ik wil zelf de boot terugbrengen. Ja door dat smalle lange bruggetje de Schenkbrug als ik me niet vergis. Nou ging voor de eerste keer helemaal geweldig. Dus ook Cor kan nu gerust alleen. Mooi toen we terug kwamen was ons steiger bezet een vader met zijn kinderen was aan het vissen. Corrie keerde de boot en lag met in één keer goed aan.

 

6e Dag zondag 21 augustus (783,7 uur)

 We gaan Monique en Jur thuis  om 11:00uur ophalen. Het zou heel mooi weer worden, maar het is flink bewolkt. Alles gaat goed totdat we bij Annies links passeren de oude rijn op wat is het daar smal en druk natuurlijk. Heeft er een sloep afgemeerd op het smalste gedeelte direct na de brug. Ja hoor moet ik halsbrekende toeren uithalen, maar is gelukt, kreeg nog een duimpje van de tegemoetkomende grote sloep. Mo en Jur opgehaald, nee Jur moest nog even zijn auto wegzetten dus nog een keer extra aanleggen op de Zijlsingel. Weer via de Does gevaren, dit keer heeft Cor wel onder de brug door van de Does gevaren.  Op der Rijn was het water erg onrustig veel grote pleziervaartuigen. Jur laten sturen ging allemaal prima. Op de Brasem werd het erg donker weer behoorlijk woest water, ook de Oude Wetering woest zoals ik me van vroeger kan herinneren. Nu draaien we de Ringvaart op. Ja weer lang wachten voor Nieuw Wetering brug. Daarna bij het nieuw aquaduct komt zowaar een Rijnaak aan en er tussendoor een grote speedboot met grote snelheid, nog niet zulke hoge golven meegemaakt. Om geen speelbal van de golven te worden geef ik gas bij maar wel erg veel en vliegen tegen de hoge golven op, maar de Albatros houdt zicht bijzonder goed op zijn koers. Hierna zelfde weg voor Kaageiland via de Ade - Kleipoel – Spijkerboor naar de Kaag, Aad is ook op het water. Maar was om Kaageiland ons tegemoet gevaren. Ja die toilet stop was hard nodig, aanmeren bij Kompas. Er stond een harde tot krachtige wind een klein plekje aan lagerwal op de kop van het steiger waar net een sloep vertrok leek mij wel wat. Nog niet het lef om de haven in te varen. Maar ging prima tegen de wind in lag de boot zo aangemeerd. Lekker biertje van Monique. Corrie zei we gaan naar Vennemeer wat eten, daar ook weer op de kop van de haven aangemeerd en in de boot gewacht op Aad en Yvonne, welke tegen onze boot werd aangemeerd. Yvonne was helemaal stuk van de vorige avond dus het eten niet door. Ja moest nog wel mijn vergeten flitser ophalen bij Mariëlle. Die kwam ff langs met haar vriend Joost en heeft alsnog mijn flitser opgehaald en even naar onze boot gekeken. We hebben heerlijk gegeten. Ja veel bekenden, Ruud Breedveld, Jan van Kampen, en Koen Zandbergen, ja ook opa Zaalberg. Terug naar huis het was toch een hele mooie dag geworden ondanks code geel van het KNMI. Ja in donder door Leiden. We varen bijna alleen, navigatie verlichting aan. Nu de lange smalle burg onderdoor. Door de overhangende takken is het er aarde donker. Ja niet recht genoeg voor die brug en raakte de rechter kant hoop lawaai maar door de houten balken van de brug en de kabelaring zag je eigenlijk niks aan de boot. We hadden 49,99km gevaren!

 

7e Dag maandag 22 augustus (790,0 uur)

’s Ochtends nog foto’s maken in Noordwijkerhout om 11:00uur afspraak met Han de Bruijn en Léon voor de VVE. Thuis lunchen en half twee heerlijk varen. Eerst even naar kantoor de Leeuw varen, Corrie moest nog een dossier afgeven en ja weer ingrijpende wijzigingen. Daan moet naar Sassenheim tot grote teleurstelling van Cor en Daan. Wat een bedrijf lekker varen maar niet heus met zo’n bericht. Maar goed. Via de Morssingel klein smal bruggetje langs van de Werff maar dan die Schuttersveld brug een hele rare knik tussen de houten constructie door, was wel ff oppassen. Boot aangemeerd met die mooie wartels gaat uitstekend. Daan nog even de sloep laten zien. Hierna heeft Corrie via de Haarlemmertrekvaart naar de Kaag gevaren. Leuke route wel erg smal. Maar het werd steeds donkerder, in geval dat het ging regenen een plaatsje in de luwte gevonden maar even voor anker. Maar die regen kwam maar niet. Anker gelicht en via de Zijl naar City Hall. Aanleggen ging toch ook wel weer goed. Moet nog een paar langere landvasten aanschaffen kan je ze dubbel aanbrengen en op de boot vastleggen, makkelijk bij het wegvaren en ze kunnen je boot niet zo makkelijk losgooien. Wel de boot met het mooie Stazo deckslot vastgelegd. Toen ging het eindelijk regenen, maar even terug naar de boot en dichtgemaakt eigenlijk snel gedaan. Terug stond de pizza al klaar. Heerlijk Pizza gegeten, vond ‘t wel erg taai maar de wijn maakte veel goed. Buiten onder de speciale parasols in de regen onder een warmte lamp nog even lekker gezeten. Maar het bleef regenen, ober gevraagd hoe lang het nog zou blijven regenen, negen uur. Dat was natuurlijk veel te lang dus in de zeikregen terug naar huis alleen op het water.  Onderweg nog een sloep tegengekomen met feest led verlichting op de boeg, knipperend in alle kleuren, grappig. Nu was het ook wèèr donker en moest ik die Schenkbrug nu beter nemen. Stond rechtop meer naar rechts gevaren zodat je recht onder de brug door kan en een goed uitzicht hebt om beter te kunnen bijsturen en het ging helemaal goed. Nog even gekeken maar de boot meet toch nog 245cm in de breedte, de diepgang is geen 50 maar 60cm.

 

8e Dag donderdag 27 augustus (792,8uur)

Weersvoorspellingen waren niet best, maar knapte op. Laten we vanmiddag toch zelf maar even gaan varen. Richting Katwijk langs de huizen naar de sluizen van Katwijk. Leuke tocht. Daar weer een reusachtige rondvaartboot Avifauna. Een sloep probeert toch brug onder door te varen terwijl die grote jongen eraan komt, neemt dan de doorvaart aan bakboordzijde. Wat een knullige mensen heb je toch. Om 16:00uur afgesproken, Fiona en Bert waren er precies op tijd. Maar Daan en Koen niet. Daan bleek last van een blaas ontsteking. Maar om half vijf varen we weg. Prachtig weer. Onder de Schenkbrug allemaal prima ineens een gebonk waarschijnlijk een tak tegen de schroef of zo. We varen naar Monique die we thuis ophalen. Richting Does komen we nog een grote rijnaak tegen, lag bijna onder water, wel veel zuiging maar nauwelijks golfslag hoe is dat mogelijk. Fiona had een XLL Rosé meegenomen en er was ongelofelijk veel eten aan boord, heerlijke gerechten. Alles ging verder prima. Corrie toont onderweg al haar huizen die te koop staan. Nu niet helemaal doorgevaren daar de Wijde A maar via Dwars Watering naar de Driegatenbrug. Ook een hele leuke route en langer dan verwacht. De zijl op nauwelijks boten en wat een prachtig weer zo mooi hadden we nog niet meegemaakt. Kompas was te ver, zo ook de Kaag sociëteit. Ballonnen werden opgeblazen en Koen bond ze op de boeg. Koen heeft ook al zijn Vaarbewijs gehaald, dus vaart Koen een stuk, kan wel zien dat hij altijd van jongs af aan op het water heeft vertoeft. Aanleggen op de nieuwe Rijn ging perfect. Heerlijk bij Jeroen een patatje gegeten. Terug nog even aanleggen bij de nieuwe Kippenbrug. Ja te veel met de punt naar de kant iedereen bleef lekker zitten. Maar goed volgende keer niet te veel met de punt naar de kant maar hiervoor al draaien zodat de boot verlijt naar de kant. Terug naar huis inmiddels al weer 21:00uur maar nog altijd heerlijk weer. Het was een zeer geslaagde dag varen.

 

9e Dag dinsdag 14:45u (797,7uur)

Naar de Vlietlanden gevaren, toen we aan bakboordzijde onder het bruggetje wilde gaan ging er net een duwboot naar toe. Maar even doorgevaren en bij terugkomst achter het gevaarte aangevaren. Lekker even aangelegd bij het steigertje, was ff lekker maar toen de zon weg ging achter de wolken naar huis gevaren. ’s Avonds rubbertjes geplakt onder de houten roosters maar geen succes, vilt ertussen maakte het nog erger want er was geen ruimte genoeg. Ik heb het stationair toerental verlaagt en de speling van de gaskabel eruit gehaald.

 

10e Dag woensdag 31 augustus (800,0uur)

Het weer was wel aardig maar best fris. Dit keer wilde Corrie naar Hans en Coby Croon varen, goed idee. Via de singels gevaren maar op de witte singel ging het aardig regenen, kap opgezet, maar na minuut of 10 was het weer droog. Kap weer terug. Via de Does in de Doeshaven aangelegd ging allemaal prima. Bij Hans en Coby was het nog een rommeltje. Terug via de Dwars watering naar Vennemeer waar we voor de laatste vakantie dag van Corrie nog lekker even in de warme zon op het terras van de Jachthaven Vennemeer wat hebben gedronken. Heerlijk weliswaar binnen lekker biefstuk puntjes van de haas gegeten. Door de stad teruggevaren. Onderweg bijna windstil, maar de zon bleef achter de mooie wolken verborgen. Terug ja wel hoor een klein bootje onder de Schenk burg door. Langzaam doorgevaren, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Bootje ging vaart maken om om mij heen te varen. Ja doorvaren zei Cor maar in het woeste hekschroefwater ging die boot alle kanten op. Ik had beter de boot stil kunnen liggen en even moeten wachten tot het water weer rustig was. Maar ja, je moet alles leren, met een auto kan je gewoon weer doorrijden als er geen auto in de tunnel (lees brug) staat. Een geslaagde dag. Wel een beetje verkleumt.  Ik had de motor stationair iets langzamer laten lopen. De motor was inmiddels na 700uur wel los, het toerental stond stationair op meer dan 1000t/min. Terwijl dit 840t/min. moet zijn. Het achteruit zetten gaat nu toch stuk rustiger. En ook bij langzaam varen toch nog 6km/u en minder toeren. Ja de koelbox had ook kuren moet er nog even naar kijken. Ook heb ik die dag de buiskap nog ingespoten met een dampremmend middel.

 

Donderdag 1 september

Ja vandaag zou mijn vader 84jaar zijn geworden, toch apart gevoel, zeker nu ik met mijn boot bezig ben. Corrie moest vandaag weer aan het werk.

Met koelbox naar Jachtwerf Albatros. Daar was alleen de monteur, lekker uurtje zitten kletsen over het varen. In het snoer van de koelbox zit een klein bolletje dat zorgt dat de accu niet leeg raakt als je hem vergeet uit te zetten. Gecontroleerd inderdaad accuspanning bij stilstaande motor is 12,67V en moet zijn 12,8V. Ja wanner de motor loopt, is er een hogere spanning. Led lampje knippert spanning staat er op, bij continu branden wordt de stroom aan de koelbox doorgegeven, je moet het maar weten, wel goede vinding.

 

Vrijdag 2 september

Eerst koelbox helemaal goed schoongemaakt, roestvlekken op bodem gingen er helemaal uit. Om elf uur naar de boot even gekeken wat te doen met het irritante gekraakt van de vloerroosters. Toch besloten de te grote rooster voorin pas te schaven. Inderdaad er moest een behoorlijk  stuk afgeschaafd worden van sommige roosters. De grote rooster voorin bleef kraken wat bleek ondervloer van boot kraakte. Dus enkele doppen uit midden gehaald. Mooie doppen met vilten onderkant aan de voorzijde wordt toch niet zo gauw nat. Ook treeplank te lang stuk afgezaagd en tochtband er tussengeplaatst. Alles nu perfect zonder kraken. Of toch niet de bestuurderstoel wanneer je er op gaat zitten kraakte behoorlijk, welke met twee bouten en een moer was vastgezet. Je kon er moeilijk bij maar met wat moeite toch los gekregen, er viel polyesterslijpsel tussenuit, daar had natuurlijk een rubberring tussen moeten zitten. Nu een stukje vilt er tussen gedaan. De linker kant is niet zo mooi. Het stukje vilt is te groot, als ik tijd heb ga ik het nog wel een keer wijzigen, maar het kraakt in ieder geval niet meer.

Ja ik had met mijn moeder om half twee afgesproken maar zij voelde zich niet goed en kon haar niet overhalen om mee te gaan. Het was super vaar weer wel niet zo mooi als ik verwacht had maar toch jammer dat ze niet mee kon. Kwam wel goed uit want alle roosters heb ik nu kunnen aanpassen en tot vijf uur doorgewerkt. Corrie moest naar de kapper om zes uur, had Mac Donalds gehaald. Léon kwam mij halen, net vaart er een sloep voorbij en vraagt “nieuwe boot gekocht, steiger had je nog” met stomheid geslagen, maar hij kende de eigenaar niet anders had hij mij wel herkend. Na het eten de boot helemaal aan de binnenzijde schoongemaakt alle witte polyester delen grondig gepoetst, alle zwarte strepen van schoenen en zo zijn er uit. Nu moet ik eigenlijk met speciale cleaner/was, nu het schoon is, die delen nog poesten, misschien volgende week. Zwem trap eruit gehaald om lekker met chroompoets te laten glimmen en tevens te beschermen tegen corrosie.

Vrijdag 9 september

Ik had de dranken regel vorige week afgebroken. Nu gelijmd  en er twee consoles onder gemaakt van hardhouten plinten twee stukjes tegen elkaar aangelijmd nu kan je er tenminste op leunen. Ook de buitenzijde even gepoetst want die eenden schijten op je boot krijg je er slecht af. allemaal gele vlekken. Gangboorden ed met borstel lekker schoongemaakt, zo kunnen we morgen lekker gaan varen. Ja stront ruimen dat kan je iedere keer.

 

11e dag zaterdag 10 september (804,2uur)

Vorig weekend naar Teuge geweest, die zaterdag was het ook bloed heet, maar niet gevaren. Maar nu was het ook lekker weer warm weinig zon. Nu dit keer een vogel op de buiskap gescheten, wat een lelijke vlek is dat. We gingen richting de Kaag want de diesel olie meter stond toch bijna in het witte reserve gedeelte. Eerst nog even bij Monique langs bloemen brengen voor haar terugkomst uit Kreta. Daarna naar de Kaag, wel erg druk bij die pomp. Maar even rond gevaren leek mij het beste. De sloep lag achter de pont dat leek mij een mooi plekje, diesel tank aan de goede kant. Nou 49,5 liter ging erin en we hadden 38,7uur gevaren, dus dat is 1,28 liter per uur. De diesel is er niet erg goedkoop we moesten € 72,= afrekenen.

Ja daar ging Theo Elderhorst met een prachtige boot wel een soort sloep maar dan erg groot. Later zouden we hem weer zien toen we aan de zuidkant van het eiland de Kooi op de Kaag lagen.

Terug wilden we over de Kaag richting Warmond varen maar helaas de Warmondse schippersdagen hadden de doorvaart naar Katwijk afgesloten wel hele leuke sfeer. Terug dan maar weer over de Kaag. Wist een leuke kortere weg bij de Molen linksaf richting Zijl, daar moesten we een brug onderdoor. Ja hoor Vlag vergeten, stokhouder met draadeind uit het houten roer getrokken maar stok was nog heel.

Toch nog even lekker gezond, mijn kop was lekker bruin gebrand. Maar het zonnetje was van korte duur en besloten maar naar huis te varen want er was onweer op komst. Om zes uur waren we thuis. Ja de boot nu anders afgemeerd lijkt mij beter tov de wind voor inregenen.

12e dag zondag 11 september (808,2uur)

Dit keer een aanstormende rubberboot onder de Schenkbrug, jonge jongens gingen achteruit. Ja toch ff schrikken. Laat vertrokken hele dag slecht weer en daar was het zonnetje. Rondje singels gevaren heerlijk windstil maar bij terugweg toch wel erg koud 13°C maar toch ff eruit.

13e dag zaterdag 24 september (810,0uur)

Monique en Jur nadat ze de openhuizen projecten hebben bekeken en Cor ook klaar was bij Tresor gingen we toch om 15:30uur varen. Richting Katwijk Oesgeesterkanaal naar de Kaag. Ja het was weer zo ver toilet bezoek voor Cor hard nodig, dus aanmeren bij de Kaag sociëteit. Lekker aan de buitenkant van het steiger maar helaas was gereserveerd voor de startboot voor het zeilen plaatsje verderop nauwelijks plaats tussen zeilboten en groot schip. Maar ging allemaal prima. Lekker snackje gegeten in de warme zon. Heerlijk terug gevaren, maar september zijn de avonden toch wat fris. Cor zo met haar hoge hakken en zomer outfit op de boot had het heel erg koud, maar het was een prachtige warme dag.

14e dag zaterdag 25 september (814,1uur)

Weer een prachtige zonnige dag vroeg om 11:00uur stapten we op de boot. Via de  Vliet en Nieuwe Vaart naar de Zijl. Worden we gebeld door Oscar of we kopje koffie wilde komen drinken, mar niet op zijn sloep maar op de grote boot. Lag na de Kaag sociëteit voor anker. Ja welke boot is het nou die grote zal het wel niet zijn, maar ja hoor Oscar begon gelijk te zwaaien van het grote voordek. Wat een boot 18m lang 56 ton. Geweldig om aan boord te zijn van zo’n groot schip. Uurtje lekker zitten kletsen en daar gingen we weer. Ja aanleggen aan deze grote boot was niet zo moeilijk lag lekker stil. Nu wilden we toch wel eens kijken hoe we bij Aad en Yvonne konden komen. Dus naar het Vennemeer.  Ja daar lag dat draaibruggetje toch wel lastig maar niet doen. Maar ja daar lag links een stijger kon je makkelijk even aanleggen. Cor de brug opendraaien maar dat ging nog niet zo makkelijk en zie daar kennissen van Cor Zandbergers hielpen de brug te openen en sluiten dus konden we makkelijk doorvaren. Prachtig die Zomersloot smal en geloof erg ondiep zo zei Aad naderhand. Brug bij molen ook haakse hoek en daar varen we zo maar tot het eindpunt. Aad en Yvonne waren op de voetbal er was feest dus maar een foto gemaakt om vast te leggen dat we er geweest waren. Die dag hielt niet op. Terug Cor de brug weer openen maar dat gaat nogal zwaar man geholpen prima. Joost belde waar zitten jullie. Ja samen even naar een plek in de luwte gevaren het waaide behoorlijk en bij het Joppe voor anker ook hier weer aanleggen aan de boot van Joost. Heerlijk bij ons in de  boot een biertje gedronken. Maar ja dat nare gevoel weer plassen, was blij dat Patricia zei kom we gaan naar huis. Dus op het emmertje wat een opluchting. Terug naar huis, het was een fantastische onvergetelijke dag geworden.

15e dag donderdag 29 september (819,3uur) Moonlight Cruise!

Om half twee vertrokken het was niet uit te houden in de tuin zo warm was het. Gerdien en haar man André gingen met ons mee Richting Katwijk daar nog even gekeken naar de vrijstaande woning waar ik destijds een offerte had gemaakt voor bouwkundige tekeningen, was wel erg mooi geworden. Aan begin van het Oegstgeesterkanaal lag een sloep met motorpech. Vroeg of we ze wilden slepen naar de Jachtwerf. Ja nu toch ook maar eens proberen. Achteruit gevaren lange landvast en gaan. Was wel een lang stuk. Aan het einde naar rechts daar kwam een sloep aan die het overnam, landvast los en binnenhalen was wel makkelijk. Jij bond de boot met twee landvasten en heel dicht aan elkaar. Doorgevaren langs Warmond geheel langs de westkant van de Kaag. Hierna bij Kompas lekker wat gegeten en gedronken. Aanleggen ging weer makkelijk maar er waren ook nauwelijks boten in de haven. Om half vijf terug gevaren naar de Oude Rijn Monique opgehaald keren ging ook prima. Via de Oude Vest naar de verzamelplaats voor de Moonlight. Weinig boten volgenden de route zoals aangegeven we mochten er ook niet door. Totdat de politie aangaf niet goed te hebben opgelet mochten nu tot half zeven doorvaren. Toch maar onder de Mare brug door gevaren en aangelegd om de gasten aan boord te laten. Jaap, Danielle, Herte, Houandi, Danny en Mieke. Viel eigenlijk wel mee hoeveel mensen er op de boot kunnen. Doorvaren naar Spoorbrug ja daar achter lagen de geuzenboten gigantische schepen te wachten tot de brug openging. Daar lag iedereen een beetje te dobberen kon ook makkelijk want het was windstil. Veel bekenden, Gert en Henny en Marry allemaal in een Albatros, nog even aangelegd bij Gert met ome Gerrit die prachtig zong en de sfeer erin bracht. Maar het duurde toch wel erg lang. Maar om over achten daar gingen we dan. Nog nooit zo in de file gevaren. Steeds maar beetje gas en dan uit laten lopen. De sloepen waren prachtig voorzien van verlichting. Ja dan die sanitaire stops. Monique en Mieke op het emmertje ja het was wel lachen. Maar de heren moesten ook wel allemaal afblazen aan de singel maar even aangemeerd. Wat een opluchting gelijk weer trek in een biertje. Jaap had wel goede vaar ervaring en dat was wel handig. Het was verbazingwekkend weer ik zat om 21:00uur nog in mijn polo. Daar kwamen we ook Kees en Annelies tegen, hebben we nog een biertje aangereikt. Maar hun boot en die boot ervoor stonk zo dat we er voorbij zijn gegaan. Charry en Nicolette stonden op de brug van de Vliet en Rapenburg. Toen de onderdoorgang van het gangetje, prachtig blauw verlicht en viel mij mee, erg breed het enige moeilijke was aan het einde is een soort T splitsing daar moet je wel even haaks draaien. Maar het was allemaal geweldig een enorm succes. Overal bandjes en een zangkoor, geweldig. Monique weer afgezet aan de Oude Rijn. Ging het daar bijna mis. Liet bij aanleggen de motor in zijn achteruit staan. Om half elf waren we weer terug in de Oude Vest. Gerdien en André konden het niet meer opbrengen nog dik een half uur terug te varen. Ja, we waren allemaal kapot heel vermoeiend, maar een geweldige onvergetelijk gezellig avontuur.

 

16e dag zaterdag 1 oktober (826,1uur)

Om 12:30uur vertrokken prachtig weer zo mooi was het tot nu toe niet geweest. Via de Oude Vest langs de kramen en bij Karla en Kees aangemeerd. Lekker naar het Joppe op het anker heerlijk gelegen. Wordt later in het jaar tegen de avond best een beetje koeler. Terug naar huis via Karla en Kees. Nog een mooie boottas gekregen. Even een ommetje gemaakt over de kermis en een patatje gegeten bij Mac Donalds. Om 21:30uur waren we weer thuis, prachtig weer bijna in de polo terug kunnen varen.

17e dag zondag 2oktober (829,7uur)

Afgesproken om naar Rob en Bertina te gaan met de boot. Eerst nog even langs Karla en Kees waren toch nog een beetje te vroeg, mooi aanlegplaatsje achter de marktkraam. Afstand naar Rob 5,77km Aangelegd bij Rob aan het steiger veel golfslag dus lange landvasten gebruikt en een achter spring gezet. Heel gezellige middag. Alle nieuwe verbouwen gezien prachtig allemaal, lekker gegeten paling zowaar was echt lekker. Toen met onze boot naar de Jan van Gent gevaren heel erg leuk. Wat een boot is dat wel twee keer zo lang als onze boot maar wat wordt dat gelijk een  stuk groter. Lang 10,5 en een breedte van maar liefst 3,30m. 330pk!! Loopt meer dan 40km/u. Ja wel erg open zo’n boot. Terug via de jachthaven Vennemeer maar helaas dicht per 1 oktober gaan ze dicht. Maar Bertina had lekker Thaise maaltijd gemaakt erg smakelijk met heerlijk garnalen ja ook erg lekker.  Terug bijna niemand meer op  het water ja in de stad een paar bootjes maar een hele gezellige dag.

 18e dag maandag 3 oktober (833,1uur)

De ochtend moest Corrie nog werken, het was bewolkt en hadden niet zo veel zin om te varen. Totdat de zon doorbrak zijn we toch nog om 15:30uur een stukje wezen varen. Via de Vliet Rijn en Schiekanaal over de Oude Vest weer terug. Maar op de Oude Rijn achter de Lage Rijndijk Corrie aan het stuur kwam er zowaar een gigantische Rijnaak onder de openstaande brug op ons af. Corrie gaf het stuur gauw aan mij. Moest wel even in de kant en er bleef weinig ruimte voor ons schuitje over, maar alles ging gelukkig goed. Afstand gevaren 13,6km 1 uur en 45min.

Dinsdag 4 oktober

Ja de herfst is begonnen, slecht weer. Ik moest nog even de boekhouding ophalen in Roelofarendsveen, gelijk maar even langs Rijsbergen met die regen zag ik niks meer door de Escort. Nieuwe ruitenwissers. Dan ook maar even langs Tijssen, spul voor in de diesel olie i.v.m. toevoeging in de diesel. Twee rvs D sluitingen gekocht voor het aanbrengen van de stootwillen. Een handige oplossing kun je nu met de karabijnhaak makkelijk en snel de stootwil omhangen. Het stukje touw heb je niet meer nodig. Zo kan je makkelijk de kikkers aan de zijkant nog gebruiken bij het aanleggen.

Zaterdag en zondag 15/16 oktober 2011

Zaterdag de buitenkant van de boot goed schoongemaakt. Het was bijzonder mooi weer strak blauwe lucht maar toch erg fris om te gaan varen. Alles eruit gehaald en de boot schoongemaakt, Corrie heeft de kussens goed schoongemaakt met tapijtreiniger en ik de boot van binnen schoongemaakt. Wat een klus zeker na de Moonlight Cruise een zooitje. In de bun van de koelkast ook de kalkaanslag helemaal schoon gekregen. Hij is bijna als nieuw.

 

19e dag  maandag 17 oktober (834,9uur) laatste dagje gevaren??? Totaal 68 uur gevaren!

De boot naar de jachthaven gebracht. Dit keer alleen gevaren. Er stond een behoorlijke wind, maar alles ging goed. Toch wel een bijzondere ervaring als je alleen vaart. Aanleggen bij de jachtwerf dacht ik, iedereen komt mij wel even helpen, maar niks hoor. Langzaam ingevaren motor vrij en in het midden boot vastgelegd, achter tros aangebracht en daar lag die dan. Door de wind ook maar een voorspring aangebracht zodat de boeg niet tegen het steiger aan zo komen. Met Arjan afgesproken ook onderhoudsbeurt voor de motor want die was vanaf 2008 aan het jaartal op het oliefilter te zien niet meer uitgevoerd. Alle filters worden schoongemaakt of vervangen, olie ververst enz. Arjan wijst erop dat gezien het aantal vaaruren het wel verstandig is de kleppen te stellen een half uurtje werk. Ja, die 33 pk kunnen nauwelijks gebruikt worden dus ik liep al een hele tijd met de gedachten rond om trimvlakken aan te brengen. Volgens Edwin zou hij veel stabieler worden en 5 à 6 km harder lopen. Na meting liep de Albatros vol gas niet harder dan 13 à 14 km/u. Dus met de trimplaten 50% sneller dat lijkt me een goede investering. We kopen toch geen andere boot dus hebben we er jaren plezier van. De trimplaten kosten volgens prijslijst € 1.385,=. Met Arjan afgesproken beging volgend jaar te monteren i.v.m. levertijden. Maar toch direct een rekening ontvangen wel met de afgesproken korting. Daar was Corrie niet blij mee. Maar ja het blijft een goede investering en we wachten af, op het nieuwe vaarseizoen.

 

Ligplaats vergunning ontvangen, hierna ook rekening niet al te weinig 288,= per jaar.

 

   

 

Het nieuwe vaarseizoen 2012

Dinsdag 6 maart 2012

Corrie was op vakantie in Kenia. De Hiswa daar was ik nog nooit geweest. Corrie vindt daar toch niks aan dus dat kwam goed uit. Ben in mijn eentje geweest. Leuk om te zien, was niet zo groot, maar ik heb me wel geamuseerd. Nog wat mooie foto’s gemaakt.

 

Jan van Gent

Inter Boat

Vrijdag 23 maart 2012

Het zou de komende week erg warm worden. Arjan vorige week gevraagd of hij de boot binnen 14 dagen al te water kon laten. Maar ja, het werd na een week al erg warm. Ja, hoor Arjan belde mij vrijdagochtend dat ik de boot kon komen halen. Best wel spannend want ik ging hem in mijn eentje halen. Met Arjan een proefvaart gemaakt, met de nieuwe trimplaten. Wat mij opviel dat de boot direct al sneller voer. Zelf afgemeerd en boot terug gevaren naar zijn ligplaats. Waar waren nu die landvasten? Al varende zocht ik snel even in de boot, maar geen landvasten. Even langzaam rechtdoor varen. Ik het touw van het anker gepakt. Zie ik dat ik recht op een jacht aan de kant van de Rijn voer! Oei dat had ik niet verwacht hartslag 200! Goed afgelopen. Afmeren zonder landvasten met alleen het touw van de anker. Allemaal gelukt.

Bij Arjan de landvasten opgehaald.

 

1e dag zaterdag 24 maart 2012 (835,0uur)

Wat een prachtig weer. Heerlijk naar de stad gevaren. Ja het was al behoorlijk druk. Met name de rondvaartboten viel mij op. Daar zagen we Aad van der Luit. “hebben jullie geen drank bij jullie, ga ik voor je halen". Ja weer ff aanleggen is toch weer wennen na het winterseizoen. Net zoals het motorrijden, ff wennen. We kregen een hele fles Rosé. Lekker zitten kletsen en weer naar huis. Fantastische middag, weer bijna in donker naar huis.

10 april 2012 Arjan de Lange belt mij op en vraagt of ik mee wil varen naar de Opening van het Leids Waterseizoen.

We zijn met de Lounge boot gegaan het was nog wel wat fris. Leuke kraampjes je kreeg wat te eten en te drinken. Daar zag ik mijn oude vriend van vroeger Rob van der Neut ook schipper bij de Leidse Rederij. Leuk om elkaar weer even te zien. Maar Rob houd het een beetje af, zou wel weer leuk vinden om nog eens gezellig bij te kletsen.

Peter Labruiere doopte de 10e nieuwe boot de "Nondeju".

Hierna kon iedereen die zin had om een tochtje te maken meevaren met alle boten ook wij kregen een aantal mensen aan boord.
Arjan wist nog niet zo goed de weg in Leiden en ik kon Arjan nog wat bijbrengen over onze Stad Leiden.

Hele gezellige middag.

Opening Leids Vaarseizoen 2012

 

2e dag maandag Koninginnedag 30 april 2012 (837,4uur)

Fantastische dag na een regenachtige en koude zondag. Fiona belde wilde graag meevaren. Wel zo gezellig. Maar ja nog kinderen thuis, Bert en Fiona moesten op tijd thuis zijn. Dat is niet relaxed varen. Wel ff genoten. Door de stad iedereen natuurlijk met zijn boot naar de stad. We wilden over de nieuwe rijn varen. Maar bord niet gelezen was afgesloten moesten we achteruit terug, ging allemaal goed. Kwamen ook Arjan nog tegen op zijn Lounge boot.

We zijn naar de Vergulde Vos gevaren naar Arjen en Denise, een geweldig leuk stuk. We hebben er 2 uur over gevaren. Lekker op het terras in de hete zon een biertje gedronken. Maar van eten kwam niks hebben nog wel een snack genomen. Terug nog even de snelheid van de Albatros met trimplaten getest. Volgens Bert 18km/u. Dat is 5km sneller, toch leuk. De boot loopt. Corrie wilde toegeven dat ze toch ook merkte dat de boot veel stabieler door de golven klieft. Terug toch nog even door Leiden. Oscar zat ook voor zijn huis in de sloep. Bij de Apothekersdijk vroeg een man of zijn zoontje een stukje kon meevaren. Ja hoor zei Corrie, maar ik moest wel tussen alle boten aanleggen. Het was er grappig, het jongetje moest als tegenprestatie Corrie masseren. Om 19:00uur waren we weer terug. Fi en Bert hadden lekker Chinees gehaald.

Het was een zeer geslaagde dag.

 

3e dag donderdagavond 24 mei 2012 (841,3uur)

Om half vijf zou ik de meiden Mariëlle en Corrie op het werk ophalen. Het was heerlijk weer. Eerst nog van alles klaar gemaakt. Makreel gefileerd, koelboxen met Rosé en Pro secco. Maar moest toch nog opschieten want alles moest ik alleen doen. Varen maar, ja dat smalle viaductje bij de Rijn. Stootwillen buitenboord. Alleen is dat onhandig als je aan het varen bent om binnen te halen. Je boot gaat gelijk de andere kant op als je door je boot gaat lopen. Normaal niet erg want dan corrigeer je gewoon, maar alleen gaat dat niet. Boot beetje scheef en daar gaan de stootwillen tegen de houten balk onder het viaduct. De sloep klimt omhoog en daar lag ik dan. Kon alleen maar achteruit varen de stootwillen zaten vast tussen de boot en de houten balk. Weer geleerd voor de volgende keer. Stootwillen waren wel behoorlijk beschadigd. Flink doorgevaren want ik was wel wat laat. Maar ja de dames waren nog flink aan het werk. Bij Molen de Valk die vervelende brug met die knik. Maar het was al een tijd geleden dat ik er onderdoor was gevaren. Nou stelt niks voor. Alleen oppassen dat er geen tegenligger aankomt. Via de Haarlemmertrekvaart naar de Kaag gevaren. Blijft een leuke route. Wel bij een brug waar ik dacht ook rechts onderdoor te kunnen kwam ik welhaast in de problemen want vlak daarachter lag een boot. Goed afgelopen. Het was prachtig weer. Hé daar gaat een Tender, hé Arjan zit erop, proefvaren met de nieuwe eigenaar denk ik. Bij de Kaag zei Mariëlle waarschijnlijk ligt er een nieuw gebouwd jacht bij van Lent. Nou dat wilde ik natuurlijk wel zien. Wat een prachtig jacht.

     

Daarna naar de Vergulde Vos gevaren. Heerlijk gegeten. Met volle speed weer terug. De Crème Boehlee vaart een stuk sneller met de trimplaten. Je kan nu een kruissnelheid aanhouden wat eerst zijn bijna topsnelheid was tussen de 10-12km/uur. Maar dan stond ie met de boeg 2 meter omhoog. De dames afgezet bij de Steenstraat en weer alleen teruggevaren.

Corrie stond mij al op te wachten zodat het aanleggen geen probleem was. Zij zag mij in de verte door de navigatie lichten al aankomen.

4e dag zaterdag 26 mei 2012 (846,6uur)

Zaterdag middag lekker varen met zijn tweeën om 14:00uur naar de stad. Het was heel erg warm veel te warm om te winkelen. Corrie heeft een prachtig mooi badpak gekocht. Gelijk voor mij ook maar een paar nieuwe zwembroeken anders is het geen gezicht. En zwemkleding heb je wel nodig op de boot. De boot op de Apothekersdijk aangemeerd. Verder varen had geen zin want alles lag vol. Bij terugkomst in de boot heerlijk wat gedronken ook gezellig in je eigen (terras)boot. Het was heel druk maar gezellig. De bootjes voeren bijna tegen je aan. Daarna doorgevaren naar de Kaag. We hebben voor anker gelegen bij de Broekdijkmolen in Warmond. Heerlijk was het. Om 21:00uur waren we weer thuis.

                    

 

(De Broekdijkmolen in Warmond is een in 1862 gebouwde achtkantige houten poldermolen, die een afgebrande achtkante molen uit 1840 verving. In 1972 sloeg de molen tijdens een storm op hol en kon met moeite worden gestopt. De daaropvolgende nacht is de molen echter alsnog afgebrand, waarschijnlijk als gevolg van oververhitting. De gemeente Haarlem bood een achtkante molen aan ter vervanging.)

 

5e dag zondag 1e Pinksterdag 27 mei 2012 (848,3uur)

Om elf uur vertrekken we met Bert en Fiona. Het is weer prachtig weer. Niet te geloven maar het was zelfs af en toe niet uit te houden van de warmte. We voeren richting Katwijk.           

Frits licht in Rijnsburg met zijn sloep in de jachthaven. Hij had mij een route geadviseerd langs zijn haven via de bollenstreek. En wie kwamen wij tegen op de Noordwijkervaart Frits en Marry in de sloep. Leuk hè. Het was wel een eind varen vooral die Haarlemmer- en Leidse trekvaart een recht stuk langs woonboten. We hadden ook bij Noordwijk weer terug kunnen varen langs de Klinckenbergplas, maar dat hebben we niet gedaan. Je kon niet eerder terug twee vaarten, Lisser Mallegat, Zandsloot of Lisserbeek en de Zilkvaart zijn voor motorboten verboden. Bij Hillegom is eigenlijk de eerste mogelijkheid. Wel mooi, maar uiteindelijk beetje saai. Op de kaart staat een pontonbrug. Als die maar open is. Hij lag een kwart gedraaid zodat je er langs kon varen. Uiteindelijk de Hillegommerbeek daar konden we terug varen naar de Ringvaart. Wat een smal slootje maar het lukte allemaal wel. Niet door Hillegom maar aan de achterzijde van de huizen langs de tuinen erg leuk. Een ophaalbrug stond niet op de kaart, (bij nadere bestudering stond er wel een voet-, fietsbrug h=0,9 op de kaart). We konden er niet onderdoor. Bert maar even op onderzoek.

Eerst moest hij een sleutel zien te bemachtigen.

   

Ja draaien Bert en de brug ging open. Hele toestand maar wel leuk. Uiteindelijk kwamen we op de Ringvaart terecht terug richting Kaag. Weer een brug maar daar kon, dacht ik wel onderdoor. Bert keek nog even op de kaart hoogte 1,0m nee dat was te laag onze boot is volgens mij min 1,1 meter hoog. We lagen als eerste voor de brug, voor één bootje gaat ie niet open natuurlijk. Nou het duurde wel erg lang. Inmiddels lagen er wel een stuk of 20 boten. Cor wees mij op restaurant Puck. We waren er wel even toe een sanitaire stop en ff de benen strekken. Het was zo heet op het terras dat we in het koelere restaurant lekker bij de openhaard zijn gaan zitten.

Inmiddels opgefrist varen we richting Kaag. Daar ligt het majestueuze  jacht bij van Lent. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Op de Koppoel hebben we de boot nog even voor Anker gelegd. Bert ging als eerst zwemmen, kon ik niet achterblijven. Het was ook zo warm dat een beetje afkoeling geen kwaad kon. Cor had alles even stiekem heel geslaagd gefilmd.

  

Fiona en Cor lekker genieten 

Bert had zo de slag te pakken als stuurman dat hij zelf de boot netjes aanmeerde bij de Vergulde Vos. Hij had het zelfs al over een rubber bootje aan te schaffen voor zijn kinderen. Heerlijk gezeten bij de Vergulde Vos. Alleen was het voor Denise en Arjan veel te druk. We moesten lang wachten op het eten, was geen straf in het zonnetje maar we moesten nog 2 uur terug varen. Als de zon achter de horizon verdwijnt is het behoorlijk koud op het water. Ook dit keer hebben we flink vaart gemaakt. Scheelde toch volgens mij een half uur varen. We waren om half twaalf thuis afgedraaid maar wel heel tevreden. Volgens de GPS tracker hebben we 52km afgelegd. Iedereen heeft volgens mij heel erg genoten.

 

6e dag maandag 2e Pinksterdag 28 mei 2012 (855,1uur)

Om 12:00uur gaan we Monique en Jur ophalen. Monique heeft net de nachtdiensten achter de rug en wil nog wel even in de boot bijkomen. Het is niet zo warm als gisteren, zelfs een beetje fris. Dit keer willen we richting Alphen a/d Rijn varen. Monique en Jur hadden nog geen koffie gedronken. Op de hoek van de afslag naar Woubrugge zagen we een schitterend restaurant. Het aanleggen was niet eenvoudig wand de walkant was hoger dan onze boot en stak een stuk over. Hierdoor schoof onze boot onder de beschoeiing door. Stukje verderop maar aanleggen. Het waaide wel een beetje dus lag onze boot er niet goed bij. Corrie ging alvast een plekje op het zonnige terras zoeken. Geen plaats ze willen ons met dat sloepje hier niet hebben zeker. Op naar het volgende terras. In Woubrugge wist ik dat er nog een restaurant was. Die hebben we maar overgeslagen zo armoedig. Hier hadden we vorige winter nog geschaatst met Monique en Cor. Daar zagen we een mooie terras, ruimte genoeg voor onze sloep, lekker koffie met  appelgebak weliswaar zonder slagroom. Op het Braassemermeer liepen er behoorlijke hoge golven, maar met de trimvlakken was het wel een feest om er doorheen te varen. Echt een goede investering. Onderweg vroeg iemand nog waarvoor die stangen aan de achterzijde toe diende. Op de Brasem bij Arie de Boom lag Osacar en Rens zijn jacht. Maar ze waren met sloep een tochtje aan het maken in omgekeerde richting van onze route.

Jacht van Oscar en Rens in Oude Wetering

Via de Ringvaart naar de Kaag, toch weer even langs van Lent natuurlijk.

Via de Kaag naar de Sever gevaren we wilden lekker rustig liggen. Gewoon aanleggen zei Cor, maar het zijn privé plaatsen.                         

Dus gingen we voor anker heerlijk uit de wind. 

    

Monique en ik zijn lekker ff gaan zwemmen het was echt heerlijk

We hebben weer heerlijk gegeten bij de Vergulde Vos ongelofelijk dat Arjan en Denise het zo goed kunnen.

Het werd al donker en zijn snel afgevaren. Mist dat hadden we nog nooit meegemaakt. Het zag er gelijk al grimmig uit. Hier en daar met behulp van de GPS tracker gekeken of we wel de goede kant op gingen. Normaal kijk ik altijd naar de tv mast in Oegstgeest geeft mij de richting naar de Zijl aan. Weer snel gevaren, je ziet wel het diesel metertje sneller teruglopen. Koud erg koud, gelukkig genoeg dekentjes bij ons en lange broeken. We hadden de buiskap opgezet waar Jur en Monique lekker beschermd onder lagen.

De Kaag met mist!!

Bij Monique aangekomen eerst maar ff een sanitaire stop en hete koffie om weer op temperatuur te komen. Terug bij de spoorbrug moesten we de buiskap weer laten zakken anders konden we er niet onderdoor. Na deze brug. Hé we hebben de vlaggenmast laten zitten, dus dat wisten we ook weer de kleine vlaggenmast kunnen we gerust overal laten staan. De spoorbrug is de laagste brug waar je onderdoor kunt H=12. Om 21:50uur waren we weer in de Stevenshof.

We hebben 51,8km gevaren.

7e dag zondag 17 juni 2012 (861,3uur)

Juni is een verregende maand geworden. Vandaag de hele dag gestormd. Aan het einde van de middag kwam het zonnetje door en de wind nam wat af. Het was half vier, laten we toch maar ff gaan varen. Lekker door de stad. Via het Korte Vlietkanaal naar het Rijn- en Schiekanaal (of Nieuwe Vaart genoemd) voor de Lammebrug de Trekvliet op. Bij de T splitsing links af het Rijn en Schiekanaal op. Kunnen we daar wel doorvaren? Inderdaad destijds dichtgegooid nu weer open gegraven. Wat een smal slootje best lastig. Het was zo smal dat de boten langs de kant naar je toe zogen. Aan het eind, evenwijdig aan de Witte Singel, kwamen we weer op het  Galgewater terecht via de Rijn (gedeelte bij Apothekersdijk) voeren we naar Annies welke op de T splitsing ligt van  de Oude Rijn naar Monique en Nieuwe Rijn. Wij gingen rechts af de Nieuwe Rijn op. Aan het einde heb je links de Zijlsingel dan de brug onderdoor gelijk rechtsaf de Zoeterwoudse Singel op. Het was inmiddels heerlijk weer, bijna geen wind. Lekker zonnetje en zijn rustig door de Singels naar huis teruggevaren. We hadden het idee dat we een hele dag onderweg geweest waren. Heerlijk.

19 juni 2012

Gisteren van Corrie voor mijn verjaardag een elektrische scheepshoorn gekregen. Vandaag ingebouwd. Best wel een aardige klus. Eerst gedacht de hoorn bij het stuurwiel te plaatsen. Maar Léon maakte een terechte goede opmerking dat je dan zelf doof wordt van het lawaai en voor wie het bestemd is het niet hoort. Toch maar besloten op het voordek aan te brengen. Veel gepuzzel want zoveel ruimte is er niet en de landvasten en de kabel van het slot moeten vrij kunnen bewegen. Dus uiteindelijk een goede plek links voor vlak naast het rode navigatie licht aangebracht. Toch ook maar een relais en zekering tussengeplaatst en direct op de accu aangesloten. Het was ook niet zo eenvoudig om met een kabel bij het stuurwiel te komen. De drukschakelaar maar links in de boot gemonteerd. Al met al een behoorlijk klusje. Geen 230V dus alles met handboormachine, welke na één gat boren al leeg was. Ook nog twee stopcontacten (sigaretten contactdoos) aangebracht, kun je gemakkelijk je telefoon o.i.d. opladen en om de grote schijnwerper aan te kunnen sluiten.

        Scheepshoorn 

Bij Thijssen Teak-, reiniger en olie gekocht. Het Teakhout wordt toch al behoorlijk kaal. De betimmeringen wil ik hoogglanzend lakken. Van het geld van mijn moeder voor mijn verjaardag twee mooie witte stootwillen en twee witte landvasten op een lengte van 6m gekocht. De standaard zijn 5m vind ik te kort. De vrouw die mij hielp bij Thijssen, volgens mij de eigenaar van de winkel, heeft de landvasten op maat gemaakt. De lijn, zo heet het touw namelijk nog zonder oog, d.m.v. splitsen er een oog aangemaakt, dan wordt het opeens een landvast genoemd. Leuk hè. Fantastisch om te zien hoe eenvoudig dat gaat, maar dat lijkt maar zo. Ook heeft ze aan de lijnen van de stootwillen prachtige ogen geknoopt. Ze vertelde dat er ook workshops gehouden worden voor het leren splitsen. Er hadden er dit jaar 120 mensen voor aangemeld.

Dinsdag 26 juni 2012

In de tuin houten blokroosters schoongemaakt en met speciale ruwe spons laagje Teak verwijderd. Wel een knoeiboel, maar het resultaat mag er zijn. Laag Teakolie aangebracht aan beide zijde is wel veel werk. Toch zag je hier en daar doffe plekken Teakolie in het hout getrokken. De volgende dag nog een keer geolied weliswaar niet aan de achterkant. Ook in de boot nog betimmeringen rondom. Plastic met plakband rondom en rand goed schoon geschrobd met Teakreiniger. Motordeksel/tafel. Alles zelfs 3x geolied. Prachtig resultaat. Eerst had ik dat willen vernissen maar dan moet je tussen iedere behandeling een dag wachten, dat gaat me te ver. Ook kan je niet te lang wachten tussen de verschillende lagen, vernis teruggebracht. De vernis omgeruild voor twee componentenvernislak voor het stuurwiel. Maar nog niet aan begonnen.

        

Het was te mooi weer erg warm dus T shirt uit en mijn rug verbrand dat was mij in jaren nog niet overkomen maar ja wat wil je hoog zomer!

 

8e dag vrijdag Peurbakken tocht 29 juni 2012 (863,2uur)

Corrie heeft een vrije dag dus om een uur of twee richting stad vertrokken. Was maar goed want bij de Aalmarkt was al geen plaats meer. We vonden een plekje op de Apothekersdijk 28. Heerlijk in het zonnetje wat we tot 10:00uur zouden houden. Lekker even de stad ingeweest en terug in de boot. Het was een drukte van belang want alle boten verzamelde in dat stuk waar wij lagen. Om 19:00uur kwamen onze gasten Elselien, Marielle met haar tennismaatje en onze dochter Monique. Het was een zeer geslaagde avond. Ik heb er nog een leuke film van gemaakt.

 

9e dag zaterdag 30 juni 2012 (864,1uur)

We hadden nog een kwart tank, dus eerst maar ff tanken. Om 12:00uur via de Korte Vliet Lekker naar de Kaag gevaren.

Je merkt wel door de trimplaten je sneller gaat varen en dus wordt er meer diesel gebruikt.

De boot achteruit tegen het steiger aangemeerd.

Ging bijzonder goed, wel bij hogerwal. Bij 865,3uur 50liter diesel volgetankt.

      

Corrie zei; “hier kunnen we toch ook doorvaren”. Bij het Vennemeer aan het einde rechts de Stingsloot ingevaren. Prachtige route die Joost wel een keer genoemd had. Bij een oud steigertje bijna vervallen onze boot aangelegd. Heerlijk van het toch nog lekkere weer genoten. Broodje tartaar met ui wat wil je nog meer. Met de verrekijker gekeken hoe de koeien naar binnen werden gebracht om te worden gemolken. We lagen vlak bij de weg naar Oud-Ade welke wordt verbreed. Ook is er een noodbrug geplaatst welke wat we later hoorde in het weekend  is de doorvaart gestremd.

Je ziet het al op de foto donkere wolken. Een felle bui de Buiskap moest dicht, leuk om ff in de afgesloten boot te moeten bivakkeren. Maar de zon kwam weer snel door het was direct bloedje heet. Voor een beetje frisse lucht de kap een tikkeltje opengeritst om eerst de kap een beetje te laten drogen.

We zijn doorgevaren de noodbrug konden we onderdoor. Hier gaat de Stingsloot over in de Zuidzijdervaart, wel een smal slootje maar fantastische ervaring midden tussen de weilanden. Wat is er toch veel natuur in nabijheid van je woning.

Nog een klein probleempje voor de A4 moet je nog een fietsbruggetje passeren. Corrie bediende de draaibrug zonder veel problemen. Werd nog door passeerde fietsers geholpen om de brug weer te vergrendelen. Terug gevaren via de Does maar niet helemaal doorgevaren naar de Rijn. Afgeslagen naar de Dwars Watering en via de Driegatenbrug kwamen we weer uit op de Zijl.

Op de Aalmarkt hebben we aangemeerd en zijn even gaan kijken op de Garenmarkt bij Leiden Culinair. Daar zagen we Monique en Jur met Faneke, helaas het ging regenen en we hadden de boot niet helemaal afgesloten. Terug naar huis gevaren het regende best wel flink, buiskap op en varen maar. Volgende keer maar regen jack in de boot leggen. Weer een heerlijke dag gehad. We waren om een uur of 10 terug.

 

10e dag donderdag 5 juli 2012 (867,7uur)

Het was broeierig warm weer. Corrie belde vanaf haar werk op “Maak de boot maar klaar gaan we lekker varen”. Om 16:30uur vertrokken we richting Rijpwetering. Het was erg stil op het water. Als we die avond een 10 tal boten gezien hebben was het veel. Om half zeven waren we bij Denise en Arjan heerlijk gegeten. Er was wel een dreigende zwarte lucht boven Rijpwetering maar uiteindelijke alleen een paar donderslagen en geen regen. Yvonne kwam nog even langs lekker gezellig buiten zitten kletsten. In Den-Haag was het noodweer, maar dat weet je in de zomer als het zo warm is vallen er plaatselijk onweersbuien. Op de terugweg kwamen we ter hoogte van de Rode Molen op de Zijl een sloep vol speed varen. De  hekgolven waren zeker meer dan anderhalve meter hoog. Onze boot ging behoorlijk te keer maar een aantal tegemoet varende kleinere bootjes moesten omkeren en met de boeg tegen de golven invaren anders waren ze zeker omgeslagen. A-sociaal om voor deze kleine bootjes zo door te varen en geen gas te minderen.

 

11e dag zaterdag 15 juli 2012 (871,8uur)

Om half twaalf vertrokken richting Familie Rijsbergen. Robbert had mij gevraagd een paar foto’s te maken van de vrijgezellen party van Suzanne en Maarten. We hadden tijd genoeg en zijn via de stad naar Monique gevaren. In de boot door Monique gemaakte koffie gedronken, erg gezellig zo in de Oude Rijn. Om half twee waren we bij de Rijsbergens. Onze boot aanleggen bij het grote steiger met een behoorlijke wind en golfslag. Onze boot was net te laag en ging steeds onder het steiger. De boot ging zo te keer dat hij zelfs kraakte. Corrie was tussendoor nog even wezen kijken en de extra fenders opnieuw aangebracht. Gelukkig had ik twee extra witte fenders gekocht anders had de schade niet te overzien geweest. Leuke foto’s gemaakt en stukje meegereden met de Ferrari. Wat een sensatie wat een acceleratie ongelofelijk.

Om half vier zijn we weer richting Kaag gevaren en terug naar onze Stingsloot. Deze zagen we een boot keren. De schipper waarschuwde ons dat de noodbrug in het weekend niet open was voor doorvaart. Dus maar rechtsomkeert gemaakt. Over de Kaag terug via het Joppe en de Leede voor de eerste keer in andere richting de Haarlemmertrekvaart terug naar huis gevaren. Om 19:00uur waren we weer in de Stevenshof. Ook dit keer weer een heerlijk dagje.

 

12e dag zondag 21juli 2012 (875,5uur)

Om 9:00uur vertrekken we richting Rijpwetering. Om 11:00uur worden we verwacht bij Denise in de Vergulde Vos. Ze viert in klein comité haar verjaardag. Het is heerlijk warm weer. Bij het uitvaren van de Veenwatering kwam links een sloep aan best wel snel varend. Maar ik hield goed stuurboord dus kon hij mij makkelijk passeren. Volgens Corrie was het een huursloep. Bij de Stevenshofbrug (bus brug) wilde hij links onder de brug door, maar schrok ervan en dacht volgens mij dat dat niet mocht. Stuur om en met z’n tweeën onder de brug door. Niets aan de hand. Maar bij het oplopen gooide hij zijn stuur naar rechts we werden zo gesneden, dat ik rap van het gas af moest, stuurde naar rechts zat ik bij tegen een boot op de kant, achteruit dan maar. Wat een rare mensen heb je toch geen excuus of niks. Op weg naar de Kaag even langs Rens en Oscar gevaren. We moesten nog een beetjes vaart maken want we hadden door de stad heel langzaam gevaren. Maar even over elven waren we er dan toch. Twee uurtjes bij de Vergulde Vos geweest. Op terugweg het was wel erg warm mistte mij pet. Ja laten liggen. Teruggevaren om op te halen. Koppoel in de rondte gevaren naar de Sever langs de Kleipoel via de Ringvaart teruggevaren. Om  het eilandje Faljeril voor Kaag eiland, de Kaag weer opgevaren. Stond veel wind uiteindelijk plekje gevonden bij de Broekdijkmolen. Paar keer geankerd, maar niet eenvoudig door een beetje stroom en wind viel het touw van het anker slap en dwalen we wat in het rond. Ja dat moet ik toch nog beter leren hoe hier mee om te gaan. Vier maal de diepte anker touw geven. Leuk maar dat is bij een diepte van 2meter 8meter ankertouw. Als de wind of stroming niet voor voldoende druk zorgt dobber je maar wat in het rond, leuk hè. Misschien nog een extra anker kun je beetje beter de plaatst vastleggen. Terug heeft Corrie teruggevaren over de Haarlemmertrekvaart. Tot we bij Schenkbrug kwamen. Corrie ging te recht en te snel op de brug af. We lagen dwars op de houten balken. Je weet niet goed wat te doen. Maar als het fout gaat gas terug natuurlijk of in z’n vrij. Maar dat hadden we nog niet door. Alles goed afgelopen.

 

13e dag vrijdag 24 juli 2012 (880,7uur)

Ik was bij het tanken vergeten de anti alg en bacterie spulletje toe te voegen. Zo maar in de tank wordt niks het is maar 30ml. Dus ik dacht haal even 20 liter diesel en gooi wat spul erin. Oude jerrycan had ik nog staan van mijn vader. Maar bij het voltanken was de rubberring van de tuit verdroogt lekte als een gek. De hele boot onder de diesel olie. Nee dat doe ik zo niet meer. Je kan ook niet goed bepalen of de tank al vol is dus veel te veel gedoe. Ik heb nog twee liter over. De volgende keer beetje diesel met beetje spul in de tank lijkt mij beter.

Om 18:00uur nog even lekker varen. Direct bij vertrek spreekt ons een klein meisje van een jaar of 12 – 13 ons aan. Ze hadden pech met haar rubberboot, benzine was op. Of we ze even konden slepen naar de Haagweg. Natuurlijk even geholpen. Ze woonden in een woonboot langs de Haagweg. Teruggevaren naar de Korte Vliet. Dit keer weer eens naar de Vlietlanden. Waren we lang niet geweest. Toch leuk om te doen. Lekker op de Vlietlanden gedobberd ook dit keer trok de sloep zich niets van het anker aan en we dobberden maar wat in het rond. We lagen uit de wind maar precies bij de brug naar Zoeterwoude en vlak bij  de snelweg A4. Maar geluid viel mee. Alweer die Schenkbrug bij de Stevenshof. In de verte zie ik een klein speedbootje behoorlijk hard aanvaren. Maar wij gingen de brug al onderdoor, ze hadden ons niet gezien, dus klap op de scheepshoorn. Dat hoorde ze wel ze schrokken zich rot. Maar wat ze allemaal uithaalde. Vlak voor de brug vol gas draaien. De hekgolven kwamen zelfs onder de brug. Hierdoor raakte ik ook weer de kant. Alles weer goed afgelopen.

 

14e dag woensdag 25 juli (882,7uur)

Ik had bij Arjan twee vaste landvasten laten maken met RVS stalen ringen. Makkelijker wanneer je aanmeert. Landvasten eromheen en je ligt gelijk goed aan. Arjan vroeg welke kleur landvast ik wilde. Wit of zwart, maar Arjan zei bruin is toch veel mooier past goed bij de kabelaring. Ja het staat erg mooi. Arjan zei misschien moet je nog een achter-, of voorspring bijplaatsten. Inderdaad bij het voorbijvaren van boten gaat onze boot heen en weer dus een volgende keer nog maar een achter spring aanbrengen.

Moet ook nog een oplossing vinden om vaste stootwillen aan het steiger te plaatsten, maar de lange ronde stootwillen werken niet. Beter is het volgens mij om ronde ballen te nemen anders kruipt  de sloep op het steiger. Misschien ook nog twee fenderhaken bijplaatsten kunnen we de witte stootwillen ook makkelijker gebruiken en het staat een stuk fraaier dan die donker blauwen op het gangboord.

Om 15:30uur vertrekken we richting Hoogmade. Dit keer willen we gaan eten in het nieuwe restaurant “Kom eten”. Denise was er ook een keer geweest en vond het wel een leuk restaurant. Corrie wilde via de Zijl onder de Driegatenbrug door via de Dwarswetering naar de Does. Leuke tocht. We waren er wel vroeg dus nog even via de Kromme Does over de Wijde Aa gevaren. Wel leuk modern restaurant. De boot lekker naast de deur aangemeerd. Nou niet helemaal want het was wel behoorlijk druk. Het eten viel wel een beetje tegen. Net zoals bij de Vergulde Vos een veel te kleine keuken. De biefstuk was wel goed maar volgens mij voorgebakken en opgewarmd in de magnetron want het was zo droog als maar kan. Jammer want het is een leuke plek. We lagen afgemeerd in een box. Daar kwamen twee hele grote sloepen die wilden ook aanmeren. En ja hoor in onze box. Nou dat hadden wij nooit gedurfd. Maar achteruit ging prima. Heerlijk teruggevaren. Om een uur of 22:00uur waren we weer thuis.

 

15e dag vrijdag 27 juli 2012 (886,4uur)

De nieuwe vaste landvasten maar even gemonteerd, ja was nog lastig want te klein voorgeboord, twee RVS schroeven braken af. Bijna de dikte van de schroef moet je voorboren.

Eerst even met de boot langs Edwin gevaren. Een lampje in de toerenteller was defect, had geprobeerd het zelf de vervangen maar het was niet een eenvoudig lampje. Edwin had het zo gepiept. Ook vond ik het sturen bij meer vermogen niet echt prettig. Het stuurwiel maakt kleine schokjes en bij het terugdraaien ratelt er wat. Volgens Edwin is het niet ernstig het ligt aan de pomp bij het stuurwiel.

We zijn de stad ingevaren en via het Vennemeer naar de Stingsloot gevaren. De brug was al klaar. Weer op ons vertrouwde plekje gelegen vlak bij de koeien. We zouden om 15:00uur terugvaren maar het is toch een stuk langer varen dan we dacht bijna 2 uur. En Monique zou om 16:30uur bij ons zijn.

Totdat het bij de Churchillburg ging regenen. Corrie aan het stuur ik de buiskap opzetten. Corrie zette het gas erop ging lekker hard. Op de Churchillburg hebben ze volgens mij een nieuw bord opgehangen dat je 5km/u mag varen. Bij het invaren van het bekende  Schenkbrug naar de Stevenshof zat Henny van Egmond met zijn speedboot achter ons. Corrie wilde zelf weer eens proberen anders durf je het niet meer. Henny zei nee ga jij maar voor. Ging allemaal prima en Henny zei: ”Prima gedaan Cor”. Ik keek even achterom en hij ging van links naar rechts onder de brug gewoon tegen de houtenbalken. Het regende wel behoorlijk maar viel uiteindelijk wel mee. Wel makkelijk dat we de vaste landvasten hadden.

We waren te laat terug het was al over vijven. Monique was al bij ons, want de dames hebben een weekendje uit. Naar de Sauna bij de Veluwe.

 

Woensdag 1 augustus 2012

Gisteren even schoonmaakazijn gehaald. Ik had gelezen dat dit goed en veilig spul is om algen mee te verwijderen. Ook bacteriën en schimmels doodt het. Aan de stuurboorzijde was aan de onderkant van de buiskap behoorlijk wat algengroei en werd steeds erger. Dus maar even schoongemaakt. Ging goed is prachtig schoon geworden. Maar ja de waterdichte laag is hiermee ook verdwenen, dus de volgde dag maar even opnieuw ingespoten. Het gekke is dat de stof erg statisch was geworden heel apart.

Bij het oliën van het Teakhout was ik nog de 4 betimmeringen van de zijvakken vergeten. Toch maar even doen. Het was erg warm en benauwd, maar Corrie moest werken dus toch maar ff doen. Was ik toch lekker in mijn bootje. Gelijk de binnenrand en de motorkist en entree planken geolied. Het is zo gebeurd en weer netjes.

 

16e dag zondag 5 augustus 2012 (890,4uur)

Het was in de ochtend regenachtig, om 12:00uur brak de zon. Ik zei tegen Cor: “Zullen we Guus en Corrie Kras uitnodigen om te varen, halen we ze op bij  de Brandweerkazerne van Rijnsburg wonen ze vlakbij”. Half twee zouden we ze ophalen. Het is toch nog wel een eindje varen. Beetje gas erbij ging het voorspoedig. Een klein uurtje over gevaren. In de verte wel donkere wolken, maar het was toch heerlijk op het water. Bij het invaren van het Oegstgeesterkanaal wist in niet precies hoever, maar Corrie zag de Kazerne al. Het was redelijk dichtbij vanuit Katwijk. Vlug Guus gebeld. Daar kwam Guus en Corrie op de scooter. Lekker over de Kaag naar Rijpwetering gevaren. Bij de Vergulde Vos begon het al een beetje te regenen. Buiskap maar helemaal dicht en dat was wel nodig ook, een heftige regenbui met onweer van wel totaal twee uur.

            

Guus geboren en getogen in de Veen, voelde zich helemaal op zijn gemak. Vroeger heeft ie op weg naar de Mulo samen met de broer van Joop Zoetemelk vaak langs de Vergulde Vos gefietst. Hij vertelde dat zijn broer Joop goed kon fietsen, nou dat nam Guus met een korreltje zout. Afgelopen winter is hij door het ijs gezakt en verdronken. We hebben ons wel vermaakt lekker gebiljart en voortreffelijk gegeten. Onderweg kwamen we Mariëlle Zaalberg met haar mooie spiegelsloep/vlet op de Kaag nog tegen. Wat een groot ding is dat zeg. Het was weer een fantastische dag.

 

17e dag vrijdag 10 augustus (895,5uur)

Om 14:15uur vertrokken. Corrie wilde de route langs de ???. Via Katwijk naar Oegstgeesterkanaal en direct naar links. Leuke route langs de Golfbaan in Noordwijk, hierna naar rechts weer terug richting Kaag. Langs de weg Noordwijk-Voorhout. Die mooie woningen nu eens van dichterbij bekeken. Maar wat een herrie langs die weg. Dat er veel huizen te koop stonden is ook niet verwonderlijk. Via de Kaag naar de Kaag sociëteit gevaren. Ik wilde wel weer eens aanleggen in een vreemde haven. Lekker biertje gedronken. Het was prachtig weer maar nauwelijks boten op het water. Moest de boot achteruit varen. We hadden aanlandige wind dus eerst een beetje los gevaren van de kant en dan gedraaid. Wel een aardig klusje want de wind gooit je terug. Ging goed. Terug via de stad en singels. Een heerlijk dagje.

 

18e dag zaterdag 11 augustus 2012 (899,6uur)

Om 12:15uur vertrokken. Corrie wilde nu toch wel eens door de sluis. Dus naar het sluisje in Leidschendam gevaren. We moesten even wachten en hebben bij het wachtsteiger even aangemeerd. Voor ons lag een speedcruiser zonder stootwillen beetje vreemd. Bij het invaren helemaal naar links. Vreemde pias. In de sluis maar naar links gevaren waar een verbreding van de sluis is. Bij het wegvaren moest die Pias als eerste maar bleef maar liggen. Een bootsman achter ons zei: ”Het is altijd hetzelfde wie gaat er als eerste. Nou hij lag er goed dus ging als eerste. Toen de Pias strak tegen de kade zonder stootwille gas erop. Zijn boot klom bijna de kant op. Zo iets hadden we nog nooit gezien. Wij moesten een behoorlijke bocht maken maar de Albatros stuurt als een gek geen probleem. Toen na de sluis even aangemeerd. Ik even bij het ijswinkel naar toilet en natuurlijk een lekker ijsje meegenomen. In de boot lekker boterhammetje gegeten. Je hebt wel bekijks zo langs de kant in het dorp. Veel mensen keken vanuit hun boten in de onze en wenste ons smakelijk eten. Leuk hè. Op weg naar Den-Haag. De Vliet is wel mooi maar het is wel een rechte vaart. Eindelijk de laatste brug daar moesten we rechtsaf. Wij denken dat er in deze grote stad ook net zo veel water is als bij ons maar dat valt enorm tegen. Er is eigenlijk bijna niks. Halverwege naar de Koninginnengracht zijn we terug gevaren. Het was ook niet zulk mooi weer. Het was zelfs een beetje koud. Ook moesten we op tijd terug zijn. Om 9:45uur gaat de sluis niet meer open. Terug in de sluis ging bijzonder goed. Op naar de Vlietlanden. De zon kwam een beetje door. Hebben we nog lekker achter een eiland in de Vlietlanden lekker in de zon gelegen. Cor had soep in de thermosfles gedaan. Dat zal we koud zijn nu. Nou niet dus, gloeiend heet. Heerlijk hoor lekker in de boot soep met brood gegeten.

 

Zondag 12 augustus 2012,

Een dagje Wassenaarse Strand op de fiets, daar waren we dit jaar nog niet geweest. Er stond een behoorlijk windje zeker windkracht 4-5. Op de boot minder maar hier heerlijk.

 

Woensdag 15 augustus 2012

Het was erg warm 29° C. Mooie dag om even het achterste buiskapzeil te reinigen. Aan de onderkant aan de achterzijde groene alg aanslag. Buiskap eraf en met schoonmaakazijn schoongemaakt. Helemaal netjes alleen de zwarte schimmelachtige  weerplekken krijg je er niet mee weg. Op internet even gekeken. Daar kan je een shampoo en een protector kopen welke alg en schimmelgroei tegengaat. Ultramar, zo te zien goed spul, volgend jaar maar eens proberen. http://www.ultramar.nl/tags/bootkap/. Hierna kun je het behandelen met protector. Ik heb de kap met rain stop, waar je ook je schoenen mee behandeld, het gedeelte wat ik behandeld heb ingespoten. Ook een dure grap want het kleine gedeelte een hele bus op leeggespoten.

De buiskap aan de achterzijde staat een beetje slap zodat aan onderzijde water in blijft staan. De twee tentbuizen noem ik het maar, waren door de vorige eigenaar al verhoogd. Nogal provisorisch. Beetje tape en tuinslang. Ik heb er nu een elektra mof op geschoven met 1,5cm extra hoogte. De kap staat nu perfect strak. Het is even werk maar dat heb je ook weer het lekkere gevoel dat het ook werkt en de buiskap mooi schoon en de boot goed droog blijft.

 

19e dag vrijdag 17 augustus 2012 (904,7uur)

Om half twee vertrokken, prachtig warm weer. Richting Kaag, via de stad. Op de Nieuwe Rijn vlak achter een sloep aan. Corrie zei ff doorvaren er komt een boot aan. Nou dat heb ik geweten. Een rondvaartboot! Ik was al half onder de brug toen hij toeterde, dat toeteren had nu geen zin meer, had hem inmiddels wel gezien. Maar wat een snelheid had ie boot. Volgens mij mag iedereen maar 6km/u. Beetje gas erbij en ik was ruim op tijd onder de brug vandaan. Maar goed het blijft vervelend. Schouderophalend van hoe kan je zo iets nou doen. Zo iemand is volgens mij onverantwoord bezig. Geen beetje gas terug nemen, ik heb voorrang! Zo ga je niet met elkaar om!!! Ik had van de Leidse Rederij al dingen over hem gehoord. Pure frustratie.

Op de Kaag stond een aardig windje. Toch maar een beetje uit de wind gaan liggen. Op het Joppe was het wel erg druk. Dus beetje uit de kant blijven. Ankertje laten zakken, maar ik had geen ankertouw genoeg. Het was een zandwinplaats natuurlijk zoals het Valkenburgsmeer erg diep. Beetje naar de kant. Het ankeren vind ik toch lastig. Je moet 2 tot 3 maal de diepte, lengte geven. Als je boot door de wind of stroming anders komt te liggen heb je een behoorlijke draaicirkel. Een boot naast ons had twee ankers uitgezet en lag als een huis. Beetje verderop geankerd, niet zo diep. Na tijdje lagen we weer bijna tegen een andere boot aan. Anker gelicht ja hoor lag het anker een meter van de bodem. IJsje gekocht bij de mobiele ijsboot, heerlijk. Teruggevaren door de stad. Bij de spoorbrug op de Rijn wilde ik de eerst onderdoorgang nemen. Twee lichten naast elkaar, geen tegenligger te verwachten. Wat denk je een gigantische grote rondvaartboot. Achteruit, genoeg tijd om via de ander kant te varen. Geen getoeter of zo. Wel vreemd dat hij deze doorgang neemt had net zo goed de andere kant kunnen nemen. Allemaal weer goed afgelopen, schrikken is het wel. Naderhand gekeken of er twee gele lichten boven de brug waren aangegeven dat bleek maar één te zijn, dus tegenligger kun je verwachten. Via de Singels teruggevaren. Om half acht waren weer thuis. 25,5km gevaren.

 

Zaterdag 18 augustus, Oscar en Rens trouwen, warm, warm, warm leuk om mee te maken.

 

20e dag zondag 19 augustus 21012 (908,1 uur)

De eerste aanvaring!

Om 10:40uur Monique opgehaald aan de Oude Rijn. Het zou de warmste dag van het jaar worden, nou dat werd het ook. Ik had zelfs de kleine witte parasol maar meegenomen. Monique had koffie meegebracht. Op weg naar de Westeinder Plassen. Met dit weer kun je daar wel naar toe gaan het is anders gauw te koud. Via de Zijl de Driegaten brug onderdoor de Dwars Watering op. De Stingsloot is erg smal, je moet daar langzaam, maar daar is het veel te heet voor. Na Hoogmade hadden we het niet meer van de warmte. De “Crème Boehlee” op de Wijde AA snel voor anker gelegd. Ja hoor daar sprong Monique al in het water was het heet zeker >32°C. Heerlijk gezwommen. Zelfs Cor ging het water in.

                 Monique in de Wijde AA

Bij het Braassemermeer voeren we direct naar rechts langs een aantal eilanden. Nu ten oosten van de Brasem gevaren. Monique lekker achter roer. Ik had nog nooit zoveel boten voor anker zien liggen. Vlakbij de Oude Wetering was het water woest, hoge golven erg onrustig en heel, heel druk. De pont lag klaar om te vertrekken, de boot voor ons kon er nog net langs. We waren nog geen 10 meter voor de pont of daar vertrok ie. Monique zette de boot in zijn vrij, maar ik vond dat we toch nog te dicht bij de pont kwamen dus beetje achteruit was nodig de boot stil te leggen. Hoorde ik vlak achter mij een sloep aankomen, ik dacht die moet rap stoppen, maar dat gebeurde niet en ramde onze boot precies boven op de zwem trap. Gelukkig maakte hij een bocht naar links. “Ik was iemand wat aan het uitleggen” was het antwoord van de schipper. Ik zei: ”We moesten wel stoppen want de pont heeft voorrang”. De man beaamde dat ik volledig gelijk had. We hadden geen schade alles liep gelukkig goed af. Het was ook niet verwonderlijk zoveel boten bij elkaar. Ik had dit nog nooit gezien. Die Oude Wetering was net een snelweg van boten de een moest nog harder varen dan de ander. Vier vijf rijen dik voeren we naast elkaar. Een speedboot voor ons voer zo op de achterkant van een sloep. Ook op de Ringvaart was het niet veel beter. Op de Westeinder Plassen was het niet veel anders honderden boten. Wat mij opviel dat je overal kon ankeren, hooguit 2-3 meter diep, dat is wel makkelijk, kun je overal je boot voor anker leggen. Monique en ik hebben twee keer weer heerlijk gezwommen. De parasol maar opgezet, het was niet te harden. Met een landvast aan het stuurwiel vastgemaakt ging prima. Zelfs Corrie kwam er onder zitten. Het trok tegen de avond dicht. Onweersluchtje, iedereen om ons heen vertrok. Het is nog een heel eind varen. We besloten om terug te varen. Het was heel stil op de Kaag. Ik wilde nog even proberen hoe hard die Albatros nu echt kan varen. Flink stuk vol gas gevaren gaf de GPS Tracker een continu snelheid aan van 18km/u! Echt mooi om dat eens vast te stellen. Het lijkt veel harder. Het werd steeds donkerder. Begon al een beetje te regenen. Monique afgezet op de Oude Rijn. Onderweg de kap dicht gemaakt, er viel niet erg veel regen. Ik had net de kap dicht begon het te regenen. We waren blij toch droog thuis te zijn. We hebben 54km afgelegd. De langste route tot nog toe.

 

21e dag maandag 20 augustus 2012 (914,0uur)

Om 12:00uur vertrokken. Voor het eerst ging Léon een keertje meevaren. Was nog niet helemaal nuchter maar vooruit. Richting de stad. Monique zou ons verwelkomen met een bakkie koffie en voor Léon natuurlijk Coca Cola. Via de Zijl naar de Kaag Sociëteit, wat een prachtig jacht is dat zie Léon, “mooie Nel” heette die. Maar wat een bekende grijze kop. Het is Jan van Kampen. Bij Vennemeer de Stingsloot in. Het blijft een prachtige route. Daar stond een koe in het water. Corrie zei die komt er niet meer uit. Stukje verder gevaren waarschuwde we een vrouw die vlak bij de boerderij met haar boot lag.  We weten alleen niet hoe het is afgelopen. Léon vroegen we de voetgangers brug voor ons te openen. Hij had geluk want er stond weer een jongen met zijn klompje om voor ons de brug open en dicht te doen. Zijn klompje was ie alleen kwijtgeraakt. Onderweg kwamen we Ruud Breedveld nog tegen. Ik moest aan de kant ander kon hij met zijn grote sloep er niet langs. We voeren de Does op. Léon nog ff laten zien dat er toch wel een beetje power in de boot zat. Corrie wilde kijken of we toch bij de Rijn door konden varen richting stad. Ze waren daar bezig met het aquaduct te bouwen. Nee dus. We zagen een speedbootje voor ons links af gaan richting Vlietlanden. Deze route hadden we nog niet eerder gedaan. Best leuk het is een prachtige route. Via de Vlietlanden weer terug naar huis gevaren. Om half zes waren we weer thuis met eten. De volgende dag was Léon erg ziek, behoorlijke griep. Halverwege de dag is ie naar huis gegaan.

 

22e dag dinsdag 21 augustus 2012 (918,7uur)

We hadden het huis een beetje aan kant gemaakt. Het was wel warm, we wilde gaan fietsen. Corrie zei: ”het is misschien morgen minder laten we maar ff gaan varen.” We besloten om drie uur pas naar de Vlietlanden te varen. We pakten nu de oude smalle brug. Een mooie toegang tot de Vlietlanden. De wind kwam uit het westen. De boot bij het steiger aangelegd. Het was fantastisch. Corrie maar even terug laten varen anders verleerd ze het, De Schenkburg onderdoor altijd secuur werkje, ging prima. Met eten om half zeven waren we weer thuis.

 

Woensdag 22 augustus 2012

Er stond een aardig windje volgens mij een “krachtige wind” windkracht 6. Geen weer voor de boot. We zijn gaan fietsen naar Katwijk ook eigenlijk geen weer om te fietsen. Bij kantoor de Leeuw in Katwijk gevraagd waar nou die heerlijke viswinkel was. Bij de Haven in Katwijk. Lekker gewandeld ijsje gegeten en terug gefietst. Weer eens wat anders dan varen.

 

23e dag donderdag 23 augustus 2012 (919,5uur)

Om 14:00uur vertrokken. Naar Katwijk gevaren, naar het Joppe. Lekker voor anker. Stond wel veel wind, zijn we via de Haarlemmertrekvaart teruggevaren. Vaar je tussen alle boten en bomen beetje uit de wind. Altijd een mooie route terug. Ook een hele fijne dag.

 

24e dag vrijdag 24 augustus 2012 (922,5uur)

Vroeg vertrokken, Ma, Monique en Faneke met haar zoon Qui varen dit keer mee. Eerst Ma opgehaald om negen uur en om half tien vertrokken. Het was aardig weer maar in de middag betrok het wel een beetje. Monique opgehaald bij haar thuis aan de Oude Rijn. Aan het einde van de Oude Rijn doorgevaren naar richting Waardeiland. Faneke stond al te wachten met Qui op de witte brug. Via de Drie Gatenbrug naar de Does gevaren, via de Stingsloot naar het Vennemeer. Ma vond de Stingsloot helemaal geweldig evenals Qui die de koeien erg leuk vond. Bij het pontje diesel getankt 54liter (925,0uur). Totaal 60 uur gevaren op 54+18liter (naderhand met jerrycan gevuld) verbruikt ie 1,2 liter per uur das toch bijna niks. We varen richting Vergulde Vos. En ja hoor daar werd de lucht weer heel erg donker. Maar de regen viel mee, heerlijk buiten geluncht. Ma stapte makkelijk in en uit, maar toen Ma thuis wilde uitstappen ging het te snel en verloor Ma een beetje haar evenwicht. Niets aan de hand maar haar vel is zo dun dat het op haar hand losscheurde en haar andere had pimpelpaars. Corrie schrok haar rot is gelijk pleisters en verband gaan halen. Ik denk dat Ma een beetje stijf geworden was van al het zitten. Het was een hele gezellige dag. Om 17:00uur waren we weer thuis. Corrie lekker gekookt en Ma is ook blijven eten.

 

Zondag op fiets lekker uit eten geweest bij Buddahs, heerlijk gegeten.

 

25e dag maandag 27 augustus 2012 (928,0uur)

Zaterdag en zondag was het geen fraai weer. Corrie had nog één dagje vakantie. We hadden toch een mooie 10 daagse (vaar)vakantie achter de rug. De mooiste week van de zomer uitgekozen.

Een tocht maken van een of twee dagen is er niet van gekomen. Ik geloof dat zo’n open boot daar niet echt geschikt voor is. Je kan helemaal geen regen hebben en anders zit je in een hele kleine ruimte met de buiskap dicht. Geen toilet, douche of wastafeltje. Misschien iets als we allebei gepensioneerd zijn. Poeh wat klinkt dat oud! Of misschien een sloep met een kombuis, maar ja die zijn bijna niet te betalen.

Om een uur of half drie wilde Corrie toch nog even naar de Vlietlanden varen. Er stond een vrij krachtige zuiden wind maar wel 22°C. Het steigertje van vorige keer lag vol in de wind dus achter de bomen maar een plekje gevonden. Het weer verliep al een beetje, zonnetje weg dus toch maar weer teruggevaren. Wel wind in de rug dus dat was wel aangenaam terugvaren. Om 17:30uur waren we weer thuis.

 

26e dag vrijdag 7 september 2012 (929,7uur)

 

Om elf uur afgesproken met Mieke en Danny. Het was prachtig weer. Richting stad naar de Zijl. De driegatenbrug onderdoor en via de Does naar de Stingsloot wat blijft dat een leuke route. Bij Denise lekker gegeten en teruggevaren. Erg leuke dag. Om een uur of zes waren we weer thuis.

 

 

zaterdag 8 september 2012  (Personeelsuitje van de Leeuw)

 

Dit keer een sloepentocht  van de personeelsvereniging van de Leeuw. Op Kaageiland bij Kaagzicht 3 sloepen gehuurd. Waterspoor 600 wilde wel eens voelen hoe dat vaart. Nou een stuurspeling van je welste. Ik kon er nauwelijks mee varen. Wanneer je een beetje stuur gaf gebeurde er niks totdat je een kwart stuur gaf dan was die boot niet meer te houden terugsturen en ja hoor als een gek de andere kant op. Weinig vermogen ik vind te weinig vermogen maar het zijn verhuurboten. Je kan ook niet zien hoe je roer staat. Toen in wegvoer bij onze tussenstop bij “Haar Gangetje” vloog ik tegen de kant aan. Normaal kijk ik even naar achter en zie je hoeveel roer je geeft. Rechtdoor onder de brug van het gangetje en direct daarna zei Oscar laten we hier maar draaien. Was niet zo’n goed idee. Achter mij kwam een grote passagierssloep van de Leidse Rederij en ik kon niet doorvaren want er kwam een boot van de andere kant onder de brug door. Ik moest wel voorruit want anders had de sloep van de Leidse Rederij mij aan de achterzijde geraakt. Doorvaren maar niet te sturen die sloep dus voer ik tegen de tegemoetkomende sloep aan. Ik vond het bijna een nachtmerrie. Corrie ook nog even gevaren maar vond het ook niks. Bij Molen de Valk op laatste moment door de fontein heen gevaren. Frambozen gevecht en klaar. Bij terugkomt in de haven was ook Rens gearriveerd met de sloep. Ik wilde de sloep wel eens van dichtbij bekijken wat een mooie sloep is dat. Erg breed in he midden ook geen gangboorden 2,70m bij 7,5m maar je zou zeggen dat ie veel groter is. Bellus sloepen. Op de terugweg heeft Oscar met Rens ons nog even naar de parkeerplaats gevaren. Wat een prachtige sloep. Wel met 140pk Vetus diesel aan boord. Het is een zogenaamde half glijder, het onderwater schip is een kruising tussen een speedboot en een sloep.

 

       

  Barkas "Bellus Launch 750" sloep

Voorin een mooie rondzit met een inzakbare tafel. Achter nog plek voor 3 personen. Je zit wel midden in de boot. Onze Albatros is wat knusser en kan je achter het roer lekker in de hoek zitten of liggen. Als ik mocht kiezen en de centen had dan wist ik het wel. Ik heb nog even een lijstje gemaakt waar mijn Bellus 750 aan moet voldoen.

 

27e dag zaterdag 8 september 2012 (938,8uur)

Zondag zou het beter weer zijn dan zaterdag. Dat viel tegen, totdat het in de middag aardig opknapte. Corrie wilde nog een foto vanaf de Rijn maken voor een top appartement van Eric. We zijn gaan wandelen maar konden er niet bij komen. Toch maar even gaan varen foto’s gemaakt. Daarna doorgevaren naar de nieuwe rijn, ijsje gegeten in een nieuwe ijssalon.

We hadden nog nooit helemaal over het Rapenburg gevaren. Dus moest het er maar eens van komen. Moesten we wel weer onder het gangetje door. Toch maar even toeteren, daar heb ik hem tenslotte voor. Ja hoor een schril toetertje aantal keren angstig herhaald. Dacht natuurlijk dat er een groot schip aankwam. Dan ben ik wel blij dat je even kan wachten. Door het Rapenburg gevaren prachtig is dat. Bij de Groenhazengracht weer terug naar de Witte Singel. Weer een geslaagde middag. En ik moet Arjan van de Albatros gelijk geven. Op het water staat de tijd stil. Twee uurtjes gevaren maar het lijkt wel een hele middag.

 

Donderdag- zondag 20-23 september 2012 (Scheepstimmeren)

Vond de zittingen achter het roer erg smal. Ga de zittingen met 115mm breedte uitbreiden. Het is wel een uitzoekerij. Niets is recht. Zondag ook nog een paar uurtjes aan gewerkt. De bestaande kussens zijn niet veel meer, erg dun en slap geworden. Na vijf jaar is het wel een keer gebeurd. Wil nu wat dikkere kussens nemen i.p.v. 70mm bv 100 of misschien wel 120mm dik.

Hieronder een paar schetsen hoe het moet worden.

             

 

Zaterdag 6 oktober

 

Kussens worden ingemeten door van der Werf beklederij. Komt ie Bas met z’n Quad neemt ie ook alle oude kussens mee op zijn Quad voor de maat. Mooie kerel. Kussens alleen achterkant voorlopig vervangen, wel donkerdere iets chiquere kleur uitgezocht. Dikte bijna 130mm i.p.v. 80mm en veel beter schuimrubber type koudschuim.

 

   

Hulpconstructie

Randen met teakhouten latje afgewerkt en in de teakolie gezet. Niet meer gevaren met de nieuwe kussens, veel te koud. Had nog restje teakolie gelijk de machine kist en teakhouten randen meegenomen.

 

Vrijdag 2 november 940,1 uur

Had afgesproken woensdagmiddag de boot naar winterstalling te brengen. Mijn moeder kreeg wondroos aan haar been, niets meer van gekomen. Vrijdag boot weggebracht. Stuurwiel eraf gehaald, begon een beetje kaal en grijs te worden. Niet erg fraai meer. Hele winter de tijd om te vernissen.

Zie voor volgend sezoen 2013