155 pk  Even bijpraten

  dit is het kale motorblok van de Yamaha R1

Hoe compact is dit motor blok wel niet. Een dikke 150 pk maar dat maakt hem niet sterk. De 150pk worden pas geleverd bij hoge toeren en vaak niet altijd te bereiken op de openbare weg. Het krachtige koppel maakt hem tot een tijger. Natuurlijk zijn er motoren die ook zoveel power leveren maar niet zo als de R1. Met z'n 5 kleppen heeft hij heel veel koppel in het middengebied gekregen. Een nadeel vind ik het rauwe lopen van de motor. Maar ja je kan niet alles hebben.

Ik heb mijn motor ook laten tunen, andere sproeiers erin, luchtfilter, ander uitlaat, andere gasveren en naalden. Nou is het helemaal heerlijk als je het gas opendraait reageert veel beter.

Voor mij kan de R1 best nog iets extremere zit hebben, dan rij je nog meer met de machine, alleen ga je steeds harder en sneller rijden.  Nu heb ik ook de vering verbeterd, met  Technoflex veren een andere stuggere achtervering en voor andere zogenaamde progressieve veren, zijn meer geschikt voor de openbare weg, het circuit is mooi strak asfalt maar op de normale weg natuurlijk niet. Wanneer je door een kuil gaat is het eerste gedeelte soepel geveerd maar hoe verder wordt ingeveerd hoe stugger hij wordt, er blijft altijd vering over. Nou een hele verbetering, stuurt makkelijker een bocht in, je krijgt veel meer zelfvertrouwen, het lijkt bijna wel op een Ducati!

 

 

 

Klik even op het linker figuur en kijk even op de site van Technoflex, hele  goede tips over het afstellen van je vering!!!!

Op de volgende pagina kan je mijn R1 bewonderen,

                      Surf nu verder naar mijn droom    R1-juni-2003